Tüzün: Kurultay için 526 imza toplandı

Tüzün: Kurultay için 526 imza toplandı

CHP’de olağanüstü kurultay için imza kampanyası devam ediyor. İmza veren delege sayısındaki çelişkili bilgilere açıklık getiren, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay için imza toplayan CHP’lilerin sayısının 526’ya ulaştığını söyledi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, dün Gaye Usluer’le birlikte olağanüstü kurultay için toplanan imzalara ilişkin basın toplantısı yaptı. Olağanüstü kurultay için dün itibarıyla 521 imzanın toplandığını, buna basın toplantısına başlarken beş imzanın daha eklendiğini belirten Tüzün, Hatay Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman’ın da imza verdiğini açıkladı.

CHP’de kurultaya katılacak, toplam delege sayısının, zamanla eksilenlerle birlikte bin 245 olduğunu ifade eden Tüzün, “Bu durumda partiyi kurultaya götürmek için yarısının bir fazlası yani 623 delegenin imzası gerekiyor” dedi.

Delegelerin özgür iradeleriyle notere gittiğini belirten Yaşar Tüzün, hafta sonuna kadar yeteri kadar imzanın toplanmış olacağını öne sürdü. Yaşar Tüzün, bugün saat 17.30 itibarıyla yeni bir açıklama yapacak. Tüzün, bugün yeter sayıya yarın ulaşacaklarını düşündüğünü belirtti.

SELİN SAYEK BÖKE: ADAY DEĞİLİM

OLAĞANÜSTÜ kurultay çağrısı yapanlardan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan adayı olmayacağını açıkladı. Böke, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim artık zorunluluktur. CHP’deki bu değişim Türkiye için umuttur. Rejimin değiştiği böyle bir dönemde CHP’de yeni bir yönetim anlayışı, yeni iş yapma biçimi, yeni siyaseti birlikte kurmalıyız, kuracağız. Ben de bu yeni siyaseti kurmak için her zamanki gibi savunageldiğim değerler ışığında mutlaka sorumluluk alacağım. Omuz omuza, sorumlulukta ortaklaşarak birlikte yürüyeceğiz. Önemli olan cümle budur. Ama sizin için bugün merak edilen cümleyi de açıkça kuralım. Genel Başkan adayı olmayacağım.”

TUNCAY ÖZKAN: ULAŞACAKLARI RAKAM 470

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, olağanüstü kurultay için başlatılan imza kampanyasına ilişkin basın toplantısı yaptı.

Özkan, partide kurultay tartışmalarının CHP’yi yıprattığını belirterek, “Yeterli imza varsa, Genel Merkez’e teslim etmeleri durumunda gereği hemen yapılacaktır. CHP tabanının ülkenin sorunlarıyla ilgili çalışma yapması gerekmektedir. Bunun dışındaki çalışmalar hem tabanımızı hem bizi üzüyor. Bizim en büyük vicdanımız; kurultay vicdanımız. Bu konuda tabanımızın, delegelerimizin iradesine karşı çıkacak herhangi bir tutumumuz söz konusu değildir. Bize ulaşan verilere göre; 438 kadar imza toplanabilmiş. Maksimum 470 rakamına ulaşabilirler diye düşünüyoruz” dedi.

HALUK PEKŞEN 3. ADAY MI?

KURULTAY için imzalar toplanırken, Kılıçdaroğlu ve İnce’den sonra Trabzon eski Milletvekili ve PM Üyesi Haluk Pekşen’in de aday olacağı iddiaları gündeme geldi.Pekşen, adaylık iddialarına ilişkin, “Konuşuluyor, bende izliyorum” yanıtını verdi. CHP’nin mutlaka kurultaya gitmesi gerektiğini söyleyen Pekşen, “Ama bu kurultay bugüne kadar yapıldığı şeklinde öyle birinci gün gel genel başkan adayları konuşsun ikinci gün de at oyları git kurultayı olmamalı” diye konuştu.