Ulaştırma Bakanı İskencedere’de: “Burayı kaşımaya çalışanlara karşı tavrımız böyle olmayacak”

Rize İkizdere ilçesi İskencedere’ye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Rizeliler başımızın üstünde. Ama maalesef, buraya gelip, burayı kaşımaya çalışan arkadaşlarımıza, dışardan gelenlere karşı da tavrımız böyle olmayacaktır.” dedi.

Rize İkizdere ilçesi İskencedere’de taş ocağı eyleminin 19’uncu gününde bölgeye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Rizeliler başımızın üstünde. Ama maalesef, buraya gelip, burayı kaşımaya çalışan arkadaşlarımıza, dışardan gelenlere karşı da tavrımız böyle olmayacaktır.” dedi.

 

Bakan Karaismailoğlu, ilçeye uzun bir araç konvoyuyla giriş yaptı. Karaismailoğlu, İkizdere Kaymakamlığı’nda yetkililerden bilgi aldı. Toplantının ardından, gazetecilere açıklama yapan Karaismailoğlu, taş ocağı ile ilgili olarak, “Teknik ekiplerimiz 10 ayrı bölgede araştırma yaptı. Rize İyidere Lojistik Limanı’nda deniz altında kalacak en iyi taşın bu bölgede olduğu belirlendi” dedi.

 

Karaismailoğlu, “Dünyanın denize dolgu en büyük hava limanını yapıyoruz. Rize İyidere Lojistik Limanı ile ilgili olarak da çalışmalarımız var. Geçen yıl ağustos ayında ihalesini yapmıştık. Burası bittiğinde 13,5 milyon ton kapasiteli, 8 bin kişiye iş imkanı sağlamış olacağız” diye konuştu.

 

“VATANDAŞLARIN İSTEKLERİ ÖNEMLİ”

 

Rizelilerin kendileri için önemli olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, şunları söyledi:

 

“Bu Rize İyidere Lojistik Limanı için almamız gereken en uygun taşın bulunduğu bölgede rahatsız olan bazı vatandaşlarımız var. Onlarla da istişarelerimiz devam ediyor. Buradaki mevcut köylüler vatandaşlarımız. Onların görüşleri tabii ki bizim için çok kıymetli. Bölge vatandaşları, köylülerin başımızın üzerinde yeri var.  Onlarla istişare etmek için bugün buraya geldik. İnşallah bölgeyi fazla rahatsız etmeden, etkilenen 10 tane ağaç varsa yerine yüz tane ağaç dikeceğiz. Sadece 13.5 hektarlık bir alanda olmazsa olmaz taş için burası kullanılıp 2 yılı doldurmadan buradan çıkmayı taahhüt ediyoruz. Bölgeye önemli bir katkı sağlayacak projeyi hep birlikte yapmanın çabası içindeyiz.

 

Rizeliler başımızın üstünde. Ama maalesef, buraya gelip, burayı kaşımaya çalışan arkadaşlarımıza, dışardan gelenlere karşı da tavrımız böyle olmayacaktır. Bu işi Rizelilerle, İkizderelilerle çözerek bu işi, bölgeye yapılacak kıymetli yatırımı birlikte yapacağız. Amacımız burada istihdam sağlansın. Bölgenin insanı, ailelerinin yanında çalışsın. Bizler gibi İstanbul’da iş aramak zorunda kalmasın. Liman bittiğinde 34 farklı sektörde 8 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Hem turizmi hem tarımı hem yanında sanayisi ve limanıyla lojistik bir üs olması için Rize'yi ayağa kaldırıyoruz.”