
Ünlü meteorolog duyurdu! İşte sıcaklıkların en üst seviyeye çıkacağı tarih
Türkiye'de aşırı sıcakların zirveye ulaşacağı tarih belli oldu! İtalyan meteorolog Fiulio Betti yeni rekor için 19-23 Temmuz arasına işaret etti.
Avrupalıların Dante’nin Cehennem eserinden esinlenerek “Kerberos (3 başlı köpek)” adı verdiği şiddetli bir sıcak hava dalgası henüz sona ermemişken uzmanlar daha şiddetli bir sıcak hava dalgasının yolda olduğunu duyurdu.
Milliyet'in haberine göre yeni sıcaklık rekoru getirecek yeni hava dalgasına ise Yunan mitolojisinde ölüleri kayıkla ruhlar alemine götüren “Kharoon” adı verildi. Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji Örgütü, 41 santigrat derecenin üzerine çıkan hava sıcaklığının gelecek 2 hafta boyunca Akdeniz bölgesinde, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da birçok yerde ve Türkiye’de etkisinin sürmesinin tahmin edildiği belirtti.
İtalyan meteorolog ve iklim uzmanı Giulio Betti, BBC’ye açıklamasında “Sıcaklıklar 19-23 Temmuz tarihleri arasında sadece İtalya’da değil, Yunanistan, Türkiye ve Balkanlar’da da zirveye ulaşacak. Bu bölgelerde yerel sıcaklık rekorları kırılacak” öngörüsüyle sıcaklığın pik yapacağı yeni bir tarih verdi.
İtalyan basınına göre, sıcak hava dalgasında Sardunya’da 48 derece sıcaklığın görülmesi bekleniyor. Ağustos 2021’de Sicilya’da kaydedilen 48.6 derecelik Avrupa sıcaklık rekoru kırılmıştı.