Ünlü sosyolog evinde ölü bulundu

Ünlü sosyolog evinde ölü bulundu

Marmara ve Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmış olan, 80 yaşındaki Sosyolog Prof. Nur Vergin yaşamını yitirdi.

Kendisinden iki gündür haber alamayan komşularının ihbarı üzerine Beşiktaş'daki evine gelen polis ekipleri, Vergin'in hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekiplerince yapılan ön incelemeye göre Vergin'in ölümünde şüpheli bir durumun olmadığı belirtildi.
Prof. Nur Vergin, yüksek öğrenimini sosyoloji alanında Paris Sorbonne Üniversitesinde tamamlamış, Türkiye’ye dönüşünde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine asistan olarak girmişti. Ardından sosyoloji alanında doktora yapan Vergin, Doçentliğe yükselerek 1980’de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine geçti ve burada profesörlüğe yükseldi. Nur Vergin, Bilkent ve Marmara üniversitelerinde de öğretim üyeliği yapmıştı. Prof. Nur Vergin akademik hayatı boyunca literatüre kazandırmış olduğu eserlerden bazıları şu şekilde:

"Industrialisation et Changement Social en Milieu Rural, Siyasetin Sosyolojisi, Türkiye’ye Tanık Olmak, Din, Toplum ve Siyasal Sistem, Siyasetin Sosyolojisi - Kavramlar Tanımlar Yaklaşımlar"