Vaka sayılarının karıştığı İzmir’den açıklama... Vali Köşger: “Birinci değiliz, ama yarı yarıya indi”

Sağlık Bakanlığı’nın verilerinde yapılan hatanın düzeltildiği illerden biri olan İzmir’le ilgili yeni bir açıklama geldi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Birinci değiliz ama vaka sayıları yarı yarıya indi” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerinde yapılan hatanın düzeltildiği illerden biri olan İzmir’le ilgili yeni bir açıklama geldi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki vaka sayılarının tam kapanma sonrası yarı yarıya düştüğünü belirtirken, “Birinci değiliz ama 30 büyük şehir arasında iyi durumdayız” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün İzmir'in vaka sayılarının en fazla düştüğü kent olduğunu açıklamış ancak daha sonra düzeltme yapmak zorunda kalmıştı. İzmir için açıklanan verilerin Çanakkale'nin verileri olduğu ortaya çıkmıştı.

 

Konak Gazi Bulvarı'nda Trafik Haftası kapsamında emniyet kemeri farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından paylaştığı, İzmir'in vaka sayısı en fazla düşen iller arasında zirvede göründüğü, ancak daha sonra hatalı olduğu ortaya çıkan tabloyla ilgili konuşan Köşger, "Birinci değiliz ama üç büyükşehir, hatta 30 büyükşehirle kıyaslandığında iyi durumdayız. Tam kapanma sonrası vaka sayıları yarı yarıya azaldı. Hatta yarının da altına indi" dedi.

 

"YOĞUN BAKIM SIKINTISI YOK"

 

Sosyal hareketliliğin azalması ile birlikte rakamlarda önemli bir düşüş yaşandığını belirten Köşger şunları söyledi:

 

"İzmir olarak zirve noktamız, geçtiğimiz kasım ve aralık aylarıydı. Günlük 5 bin vaka ile 80-90 vefat olduğu zamanlar oldu. O zaman bile İzmir'de yoğun bakımlarla ilgili sıkıntı yaşamamıştık. Şu anda da bir sıkıntımız yok. İzmir'de normal tıbbı tedavileri de devam ettiriyoruz. Bazı illerde pandemi nedeniyle yoğun bakım talebini karşılamak için bazı ameliyatları öteliyorlar, ama bizde öyle bir durum yok. İzmir'de kontrollü normalleşme sürecinde vakalar arttı. Türkiye ve İzmir'deki ölüm oranlarının yüksekliği, kontrollü normalleşme döneminde vakaların fırlaması ile ortaya çıkan rakamların artçıları. Önümüzdeki günlerde bu rakamlar düşecektir."

 

“HEPSİ MUAFİYET KAPSAMINDA”

 

Tam kapanma uygulamasına rağmen cadde ve sokaklardaki kalabalık ile ilgili konuşan Köşger, "Trafik denetimi için 3-4 aracı durdurduk. Hepsinin bir gerekçesi var. Birkaç tanesi sağlıkçıydı. Polis memuru arkadaşımıza denk geldik. Aşı randevusu olan vatandaşımız denk geldi. Hepsi muafiyet kapsamında. Trafik yoğunluğu da yüzde 30'lar seviyesinde" diye konuştu.

 

Trafik Haftası kapsamında "Annem yanımda, kemerim aklımda" sloganıyla emniyet kemeri konusunda farkındalık amaçlayan etkinliğe katılan Vali Köşger, Gazi Bulvarı'ndaki denetlemede bazı yurttaşlarla sohbet etti, emniyet kemeri takılması konusunda uyarılarda bulundu.