Van'da kepenkler bugün de açılmadı

Van'da kepenkler bugün de açılmadı

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yüzde 55 ile kazanan Abdullah Zeydan yerine mazbatanın yüzde 27 oy alan AK Partili adaya verilmesine kentte tepkiler sürüyor. Van esnafı, bugün de kepenek açmayarak YSK kararını protesto etti.

DEM Parti, dün Adalet Bakanlığı'nın yerel seçimlerden iki gün önce Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesine itiraz ettiğini ve bu nedenle  yüzde 55 oy alan Zeydan'ın seçildiği halde başkanlık görevini alamadığını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ise DEM Parti adayı seçilmemiş kabul edildiğinden mazbatanın  seçimde yüzde 27 alan AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verdi. 

YSK'nın kararının ardından Van'da dün protesto gösterileri düzenledi. Esnaf da kararı protesto ederek kepenk kapatmıştı. Gece düzenlenen gösterilerde çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Van Valiliği,  dün 15 gün boyunca gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarını 2911 Sayılı Kanunun ilgili hükümlerine istinaden yasakladı.

Van esnafı YSK kararını protesto etmek için bugün de kepenk açmadı.