Vatan Partisi'ni karıştıran taciz

Vatan Partisi'ni karıştıran taciz

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı A.D hakkında, parti üyesi bir kadının evinden iç çamaşırlarını çaldığı iddiası ile ilgili savcılık iddianamesi hazırlandı.

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı A.D hakkında, partili bir kadının evinden iç çamaşırlarını çaldığı iddiası ile ilgili savcılık iddianamesi hazırlandı. Olayın cinsel taciz olmadığını değerlendiren savcılık, A.D.'nin hırsızlık suçundan yargılanmasını istedi.

İddiaya göre, Vatan Partisi Ankara İl Başkanı A.D., partinin eski bir üyesi olan ve parti çalışmaları için kalabalık gruplarla evine sık sık gittiği G.P.'nin yatak odası ve çekmecelerinden iç çamaşırlarını çaldı.

Bir süre sonra durumu fark eden ve A.D. ile yüzleşen G.P., "Sana karşı duygusal bir yakınlık hissediyorum" yanıtını aldı.

Olayı partisindeki kadın hareketinden sorumlu yetkililere de aktaran G.P., A.D. hakkında savcılığa cinsel taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede cinsel taciz suçunun unsurlarının oluşmadığını zanlı A.D.'nin “zincirleme şekilde bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını talep etti.

MAĞDUR KADIN KONUŞTU
İç çamaşırları çalınan G.P., iddianameyi Odatv’ye değerlendirdi. 

“Taciz davalarının ve kadın cinayetleri davalarında karşı tarafın en büyük yalanıdır ‘ilişkimiz vardı ya da çok seviyordum’ kendisine tacizci diyemeyecekleri için ilk bu yalana sarılırlar” diyen G.P., şunları söyledi:

“A. D. iç çamaşırlarını çaldığını ve haberim olmadığını belirtmiş ancak tacizci olduğunu kabul etmemiş, hemen bilinen senaryoyu eklemiş ‘ilişkimiz vardı’. Failler ilişkimiz vardı diyerek hafifletici sebeplere sığınmaya devam ediyor. Rezilliğinizi bir de mahkemede ispatlayalım.”