Ve Erdoğan açıkladı: Devlet Bey teklifimi kabul etti...

Ve Erdoğan açıkladı: Devlet Bey teklifimi kabul etti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu an yüzde 10 olan seçim barajının düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı: Devlet Bey, benim yüzde 7 teklifimi aynen kabul ettiler. Dolayısıyla bu yüzde 7 meselesini şu anda kanunda bu şekilde, bizler de arkadaşlarımıza söyleyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

(Seçim barajının düşürülmesi)

BENİM TEKLİFİMİ AYNEN KABUL ETTİLER: Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Kanunu'yla ilgili de Feti Bey'in bizim arkadaşlara vermiş olduğu çalışma metni de arkadaşlarımızın elinde. Burada özellikle yüzde 5, yüzde 7 meselesi gündemdeydi. Bu konuda Devlet Bey, benim yüzde 7 teklifimi kendileri de aynen kabul ettiler. ‘Bu noktada siz nasıl uygun görüyorsanız bizim için o kabuldür’ dediler. Dolayısıyla bu yüzde 7 meselesini şu anda kanunda bu şekilde, bizler de arkadaşlarımıza söyleyeceğiz.

DİĞER PARTİLER DE BUNA HAZIR OLSUNLAR: Anayasa ile ilgili çalışmalarımız da aynen devam edecek. Arkadaşlarımız bu çalışmayı tamamen bitirdikten sonra o da Meclis gündemine gelecektir. Meclis'te bir altyapının olmasının gereğine inanıyoruz. Bu konuda gönül arzu ediyor ki diğer siyasi partiler de buna hazır olsunlar. Onlar da bu konuda ‘Tamam biz de yaparız’ desinler ama şu anda onlardan aldığımız ses seda tam aksine, böyle bir şey yok.

(10 büyükelçinin Osman Kavala açıklaması sonrası yaşanan diplomatik gerginlik)

BENDEN DAHA İYİ BİLMELERİ LAZIM: Bizim atmış olduğumuz adım birilerine gövde gösterisi değil, sadece Türkiye'de görev yapmakta olan büyükelçilerin Türkiye'nin iç işlerine müdahil olmaması anlamındadır. Herhangi bir büyükelçi görev yaptığı ülkenin iç işlerine müdahale yetkisine sahip değildir. Viyana Sözleşmesinin 41'inci maddesini bunların benden daha iyi bilmeleri lazım.

BENİM KİTABIMDA GERİ ADIM ATMAK YOK: Türkiye'de görev yapan bir büyükelçinin, Türkiye'nin bir kabile devleti olmadığını bilmesi lazım. Türkiye gibi böyle kadim bir tarihe sahip olan bu ülkede görev yapan büyükelçi neyin nereye varacağını çok iyi bilmesi lazım. Eğer bunu bilmiyorsa Viyana Sözleşmesinin 41'inci maddesini onlara hatırlatmış olduk. Olay bu kadar basit. Amerika'nın büyükelçisi de bu işe karıştığı için herhalde Biden nezaket gösterisinde bulundu ve ilk açıklama oradan geldi. Zaten Amerika'dan açıklama gelince diğer 9 tanesi de ona tabi olmak suretiyle bu iş böylece kapanmış oldu. Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok.

(Eski Bakü Büyükelçisi ve CHP Milletvekili Ünal Çeviköz’ün “Ülkemizde görev yapan 10 Büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi Türkiye’nin uluslararası alandaki yalnızlığını telafisi olmayan bir boyuta taşıyacaktır” sözleri…)

BİZ BU TÜR SİYASETÇİLERİ CEPTEN ÇIKARIYORUZ: Bunlardan biri de geçmişte Bakü'de büyükelçi olarak görev yapmıştı, şimdi CHP'de güya siyaset yapıyor. İlham Bey'le (Aliyev) konuşurken o bile “Ben bu adamı bir daha bu kapıdan içeri sokmam” dedi. Çünkü Azerbaycan'a da ihanet etti. Sen önce bir defa büyükelçilik yaptığın ülkenin siyasetine saygılı olmayı öğren. Bunu öğrenmedi ki bu adam. Şu anda da nasıl olduysa siyaset yapıyor. Biz bu tür siyasetçileri cepten çıkarıyoruz. Bunların siyaseti öğrenmeleri için daha çok fırın ekmek yemeleri lazım. Bunlar büyükelçilik yapmış, siyasetçilik değil. Siyasetçilik başka bir şey, büyükelçilik başka bir şey.

(ABD Başkanı Biden’la yapılacak F-35 görüşmesi)

ÖDEME PLANINI GÖRÜŞECEĞİZ: Büyük ihtimalle Roma'da (G20) değil ama Glasgow'da (BM İklim Zirvesi) görüşmemiz olacak. F-35'le ilgili olarak bizim 1 milyar 400 milyon dolarlık yapmış olduğumuz bir ödeme var. Bu ödemeyle ilgili olarak bunun bize geri ödeme planının nasıl olacağını kendileriyle görüşmemiz gerekecek.

ANLAŞMA YOLUNA GİTMİŞ OLACAĞIZ: Alt düzeyde aldığımız bazı bilgiler var. Bize F-16 verme konusunda gelen bazı bilgiler… Bize gelen bilgi, bunlarla bu işi ödeme gibi bir plan olduğu yönünde. Bu doğru mudur, değil midir; bunları kendilerinden öğreneceğiz. En üst düzeyde de bunu benim Sayın Biden ile konuşmam isabetli olacaktır. Eğer böyleyse ona göre bir anlaşma yoluna gitmiş olacağız.

(İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TÜGVA arasında yaşanan olaylar)

İNSANLARIN SIRTINDAKİ CEKETİ BİLE ALIRLAR: Diyelim ki TÜGVA 10 yıllık bir anlaşmayla adadaki bu yeri kiralamış. Anlaşma 10 yıllık bir süre tanıdığı halde daha üçüncü yıldayken kalkıp bunların kiraladıkları yeri zabıtalarla basıp oradan bütün demirbaş eşyalarına varıncaya kadar hepsini dışarı atma gayretleri bir defa bunların tıynetini göstermektedir, bunların cibilliyetini göstermektedir. Bu konuyla ilgili de açıklamaları ilgili bütün arkadaşlarım yaptılar, yapıyorlar. Bunların eline bu ülke kalacak olursa, bu ülkede nelerin olacağını, olabileceğini artık düşünün. Bunların yapmayacakları iş yok. İnsanların sırtındaki ceketi bile alır bunlar. Başka bir şey söylememe gerek var mı?

(CHP’nin dün gece Meclis’te kabul edilen Irak-Suriye tezkeresine ‘hayır’ oyu vermesi)

CHP VE HDP’NİN VERECEKLERİ OY ZATEN BELLİYDİ: Bunlardan farklı bir şey beklenir mi ki… CHP ve HDP'nin verecekleri oy zaten belliydi. Bunlar cibilliyetlerinin gereğini yaptılar. Orada sadece İP farklı bir karar ortaya koymuş oldu ama HDP ile CHP orada zillet ittifakı olarak cibilliyetlerinin gereğini yaptılar. Biz terörle mücadeleyi onların desteğini alarak değil, onların desteğinin tamamen dışında zaten sürdürüyoruz.