Ve itiraf AKP içinden geldi! Galip Ensarioğlu: "Devlet sürekli Öcalan ile görüşüyor"

AKP milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, "Devlet sürekli Öcalan ile görüşüyor" ifadelerini kullandı.

AKP Diyarbakır’da 1. sıra milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, 14 Mayıs öncesi AKP'nin İmralı’daki terörist elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme yapıldığı iddiası ile ilgili Medyascope’a konuştu.

Ensarioğlu, devletin Öcalan ile sürekli görüştüğünü, PKK’nin silah bırakması durumunda yeni bir sürecin kurgulanabileceğini söyledi.

"ÖCALAN'I TECRİTE MAHKUM EDEN DEVLET DEĞİL, KANDİL'DİR"

İktidarın seçim öncesi İmralı’ya heyet gönderdiği iddialarıyla ilgili de konuşan Ensarioğlu, "Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir" dedi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, AKP'nin seçimler öncesi Öcalan ile görüştüğünü iddia etmiş ve şöyle demişti:

"Durup durup bana Tayyip Bey ile Abdullah Öcalan'a varasıya neredeyse akrabalığa varan ahbaplığı anlattırmak zorunda bırakıyorlar. Abdullah Öcalan’ın kardeşine Sayın Erdoğan 'Bizim Mehmet' dedi. Dolmabahçe notları var. Yargıdan birini gönderdiler, ismini değiştirerek gitti. Orada destek talep ettiler. O da ‘Sonra inkar ediyorsunuz, yazıya dökülmesi lazım’ demiş, bu kısmını bilmiyorum. Basından. Kimin gittiğini, nasıl gittiğini biliyorum. 31 Mart sonrası İstanbul’a yapılanlar meydanda. Ne PKK’sı FETÖ'sü, ne Hizbullah'ı, Gaffar Okan'ın Gonca Kuriş’in katilleri de herhangi bir şekilde serbest kalacak diye bir anlaşma mümkün değil..."