Ve Millet İttifakı'nın adayı resmen belli oldu! İki ismin adaylığı ortadan kalktı...

"Millet İttifakı'nın adayı kim olacak" sorusu Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu adayla ilgili son noktayı koydu.

"Millet İttifakı'nın adayı kim olacak" sorusu Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Masada birçok isim konuşulurken özellikle öne çıkan isimler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş... Ama bu belediyelerde meclis çoğunluğu AKP'de olduğundan dolayı adaylıkları uzak kalıyor. 

Konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son noktayı koydu. Karar TV canlı yayınına katılan CHP Lideri, "İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı konusunda net bir ifade kullandı. “İstanbul ve Ankara belediye meclislerinde çoğunluğumuz yok, belediye başkanlarımız görevlerine devam etmeli.” diyerek iki ismin adaylığı rafa kalktığı anlaşıldı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de aday olmayacağını resmen belirterek, "Ben Başbakan adayıyım" demişti. Millet İttifakı'nın adayı böylelikle çok büyük bir sürpriz olmazsa eğer Kemal Kılıçdaroğlu olacak gibi görünüyor. 

 

 

İlgili Haberler