Ve söz Recep Tayyip Erdoğan'da! İşte ilk sözleri

Ve söz Recep Tayyip Erdoğan'da! İşte ilk sözleri

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim hezimetinin ardından Ankara'da konuşma yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'dan Ankara'ya gelerek yerel seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. Erdoğan şunları söyledi:

"YEREL SEÇİMLERİ DEMOKRASİMİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE TAMAMLADIK"

"31 Mart Mahalli İdareler seçimini demokrasimize yakışır şekilde hamdolsun tamamladık. Münferit bazı olaylar haricinde seçime gölge düşürecek hiçbir hadise yaşanmadı. 

"MİLLETİN İRADESİ SANDIKTA TECELLİ EDER"

Seçimler demokrasinin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet sözünü sandık yolu ile söyleri. Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığı ile ifade eder. Milletin kararının hiçbir baskı ile dayatma ile yönlendirme ile karşılaşmadan sandıkta tebaruz etmesi demokrasimiz için başlı başına büyük bir kazançtır.

"İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALAMADIK"

Evelallah dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Deliler gibi aşığım sizlere. Bu yolu beraber yürüyeceğiz. İradesini serbestçe sandığa yansıtan vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Seçim sonuçlarımızın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart seçimleri 18. seçim imtihanımız oldu.  Yerel seçim imtihanından istediğimiz sonucu alamadık. Her olanda bir hayır vardır. 

"GERİLEMENİN SONUÇLARINA BAKACAĞIZ"

Millet kararını vermiştir. Yüksek Seçim Kurulumuz sonuçları açıklayacaktır.  Bu gerilemenin sonuçlarına bakacağız.  Genel ve yerel seçim maratonu tamamlanmıştır."