Veli Ağbaba'dan 'Demirtaş ve Kavala' çıkışı: "Sinan Oğan'ın Bahçeli'nin söylediklerini ciddiye almak doğru değil"

Veli Ağbaba'dan 'Demirtaş ve Kavala' çıkışı: "Sinan Oğan'ın Bahçeli'nin söylediklerini ciddiye almak doğru değil"

CHP Milletvekili ve PM Üyesi Veli Ağbaba, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam gönderilmesine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Sinan Oğan'a sert çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP 38. Olağan Kurultayı'nda cezaevinde tutuklu bulunan isimlere selam göndermişti. Bu isimler arasında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş da yer almıştı.

O sözlere Cumhur İttifakı ortaklarından hemen tepki geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve son olarak Sinan Oğan, Özel'i hedef alan ifadeler sarf etti.

CHP Milletvekili ve PM Üyesi Veli Ağbaba, Halk TV'de katıldığı canlı yayında Özel'i ve CHP'yi hedef alan isimlere sert çıkarak şöyle konuştu:

"AKP VE MHP'NİN ÇİZDİĞİ SINIRLARDA SİYASET YAPMAYACAĞIZ"

"Sayın Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, Kurultay konuşmasında siyaset yaparken AKP'nin MHP'nin çizdiği sınırlarda değil, CHP'nin inanmış olduğu değerlerde siyaset yapacağını ifade etti.

"SİNAN OĞAN'IN HİZBULLAHA, HÜDA-PAR'A HAMAS'A ÇITI ÇIKMIYOR"

Şimdi kimin terörist olduğuna olmadığına dönem dönem bu arkadaşlar karar veriyor. Sinan Oğan bir Türk milliyetçisi. AKP ya da Cumhur İttifakı'nın izlemiş olduğu politikalara çıtı çıkmıyor. Bahçeli'nin Türkiye'yi adeta yok eden mülteci politikasıyla ilgili sesi çıkmıyor ya da Hizbullah'la HÜDA-PAR ile işbirliği yapılırken onlara 'terörist' diyemiyorlar. Bunlar 2000'li yıllarda domuz bağı yöntemi ile Gonca Kuriş gibi isimleri öldürüp, betona gömmüşlerdi. Hiçbir yorum yapmıyorlar. Ya da Hamas'la ilgili yorum yapmıyorlar ama hepimizin bildiği, net olarak gördüğü, siyaseten, siyasi kararla yatan insanlarla ilgili bir selam göndermeyi de bir terörle işbirliği diyorlar. Biz bu söylemlere alışığız. 

"İLKER BAŞBUĞ'A, BALBAY'A, HABERAL'A 'DARBECİ' DİYENLER BUGÜN UTANÇ İÇİNDE, BİZ AYNI YERDE DURUYORUZ"

Sayın Özel ile ilk dönemde CHP Cezaevi Komisyonu üyesiydik. Biz o zaman Ergenekon'dan Balyoz'dan Oda TV'den yatan insanlarla ilgili böyle açıklamalar yaparken onlar, bize 'darbeci' diyorlardı. Bugün haklı olduğumuz oraya çıktı. İlker Başbuğ'a Mustafa Balbay'a Haberal'a 'darbeci' diyenler bugün utanç içinde. Biz o gün durduğumuz noktanın aynı yerinde duruyoruz. 

"İNSAN HAKLARI, DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜKLER BELLİ BİR KESMİN FAYDALANDIĞI BİR KONU DEĞİL"

İnsan hakları, demokrasi, özgürlükler sadece belli bir kesimin faydalandığı ya da belli kesime ait olan bir konu değil. Siyasi görüşü ne olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun eğer terörü savunmuyorsa, insan hakkı ihlaline uğruyorsa bunları savunmak görevimiz.

"SİNAN OĞAN VE BAHÇELİ'NİN SÖYLEDİKLERİNİ CİDDİYE ALMAK DOĞRU DEĞİL"

Tırnak içinde barış ya da çözüm süreci içinde Cumartesi Anneleri AKP'nin baş tacıydı. Berfo Ana ile ağlayan Erdoğan vardı. O süreç bitince o anneler düşman oldu. Biz tarihe koşullara göre siyaset yapmıyoruz. Cumartesi Annelerinin eylem yapması nasıl haksa bugün de temel insan hakkı olarak görüyoruz. O yüzden Sinan Oğan'ın Bahçeli'nin söylediklerini ciddiye almak doğru değil. Onun üzerinden siyaset yapacak değiliz."