Veyis Ateş iddiaları ile gündeme gelen HaberTürk'e dikkat çeken bir soru yöneltildi

Veyis Ateş iddiaları ile gündeme gelen HaberTürk'e dikkat çeken bir soru yöneltildi

Veyis Ateş iddiaları ile gündeme gelen HaberTürk'e, Hürriyet muhabiri Toygun Atilla dikkat çeken bir soru sordu.

Veyis Ateş iddiaları ile gündeme gelen HaberTürk'e, Hürriyet muhabiri Toygun Atilla dikkat çeken bir soru yöneltti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz'ın sahibi olduğu Paramount Otel’de tatil yaptığını açıkladığı HaberTürk sunucusu Veyis Ateş’le ilgili bomba gelişmeler yaşanırken Hürriyet muhabiri Toygun Atilla'dan çarpıcı bir soru geldi.

Medyaradar'da yer alan habere göre, ‘’Gücü özgürlüğünde’’ sloganı ile yayınlarını sürdüren Habertürk’ün bir dönem FETÖ’nün üs merkezi olduğunu söyleyen Atilla, şimdilerde ise ‘’Kirli ilişkiler’’ içindeki grupların odağı olduğunu ifade etti.

HABERTÜRK'Ü SUÇLADI

Atilla, 2013 yılında yaşanan 17-25 Aralık operasyonu döneminde yaptıkları haberler nedeniyle 15 Temmuz 2016’daki FETÖ’nün darbe girişiminin ardından tutuklanarak ‘’FETÖ’nün medya yapılanması’’ davasında mahkum olan Habertürk yöneticileri Cuma Ulus ile Oğuz Usluer’i isim vermeden hatırlatarak, Habertürk’ü "FETÖ’nün üs merkezi olmakla" suçladı.

Habertürk’te yaşanan bu olayların izleri henüz silinmemişken bir skandal daha patlak verdi.

Sedat Peker, Habertürk TV spikeri Veyis Ateş’in SBK Holding’in kara para aklama suçu nedeniyle yurt dışına kaçan sahibi Sezgin Baran Korkmaz’a ait Paramount Otel’de kaldığını açıkladı.

İddialar bu kadarla kalmadı ve Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon avro istediği yine gazetenin yazarı Fatih Altaylı’nın köşesinde konu oldu.

Altaylı, Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisini aradığını ve telefonda bir ses kaydı dinlettiğini paylaştı. Sezgin Baran Korkmaz’la Veyis Ateş arasındaki telefon görüşme kayıtlarını dinlediği bilgisini aktaran Fatih Altaylı, Korkmaz’ın, ‘’Abla’’ diye tabir ettiği bir gazeteciye de bu görüşmeleri dinlettiğini anlattığını söyledi.

''NEDEN''

Veyis Ateş’in, Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon avro istediğine dair ses kayıtlarının olduğu iddialarının ardından gazeteci Toygun Atilla da isim vermeden Habertürk ile ilgili bomba bir tweet attı.

Atilla, “Gücü özgürlüğünde” sloganındaki medya kuruluşu bir dönem FETÖ’nün üs merkezi, yakın dönemde ise “kirli ilişkiler” içindeki grupların odağı oldu. Neden ? TC’deki kirli güç merkezlerini gören ve bu oluşumlara kurum içinde yol veren kim ve kimler?’’ sorusunu sordu.

İşte Atilla'nın o tweeti:

muhabir.png