Yandaş medya, eski TÜGVA yöneticisinin FETÖ’den tutuklanmasını TÜGVA belgelerine bağladı

Yandaş medya, eski TÜGVA yöneticisinin FETÖ’den tutuklanmasını TÜGVA belgelerine bağladı

Türkiye Gençlik Vakfı’nda yöneticilik yapan Ramazan Aydoğdu FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Yandaş basın ise gerçeği örtbas ederek Aydoğdu’nun TÜGVA belgelerini sızdırdığı için gözaltına alındığını yazdı.

İstanbul Büyükada iskelesindeki TÜGVA işgali tüm Türkiye’de tepkiyle karşılanmıştı. İşgalin ardından TÜGVA belgeleri ortaya saçılmış yandaşlar ise ortaya saçılan belgeleri karalama politikasına gitmişleri. TÜGVA eski yöneticisi ise belgeler için, “Açıklanan belgeler yüzde 1 bile değil” ifadelerini kullanmıştı. TÜGVA’daki belgeleri sızdırdığı öne sürülen vakfın eski yöneticisi Ramazan Aydoğdu FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Yandaş basın ise Aydoğdu’nun gözaltına alınmasındaki FETÖ gerçeğini görmezden gelerek, sızdırılan TÜGVA belgelerine bağladı.

TÜGVA’YI KURTARMA OPERASYONU
Ayoğdu’nun gözaltına alınmasının ardından yandaş basın adeta TÜGVA’yı kurtarma operasyonuna girdi.  Yandaş Takvim gazetesi bugün yayımladığı haberde, Aydoğdu’nun FETÖ üyeliğinden değil de belgeleri sızdırmaktan gözaltına alındığını ileri sürdü.

Takvim gazetesi Aydoğdu’nun TÜGVA içine FETÖ tarafından yerleştirildiğini öne sürerek, “Ramazan Aydoğdu adlı şahısın Türkiye Gençlik Vakfı’na örgütlü bir plan dahilinde sızdırıldığı vakıf çalışmalarına aktif şekilde katıldığı güvenilir görünmek için büyük çaba sarfettiği ve sonuçta vakıfta yönetici pozisyonuna kadar yükseldiği öğrenildi” ifadelerine yer verdi.

TÜGVA’dan sızdırılan bilgilerin de Aydoğdu tarafından servis edildiğini öne süren Takvim gazetesi, “Ramazan Aydoğdu’nun Türkiye Gençlik Vakfı içinde bulunduğu sürece ByLokcu bazı FETÖ’cülerle ile yakın ilişkisinin olduğu öğrenildi. Ramazan Aydoğdu hakkında vakıfta görev aldığı sürece vakıfa ait üyelik sisteminden elde ettiği üye bilgileriyle sahte belgeler oluşturduğu ve yedeklediği, vakıfa ait Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi yerlerle yapılan resmi yazışmaları kullanma yetkisi olmayan başkalarına ait bilgisayarlardan çaldığı ve yedeklediği, kendi bulunduğu dönemde elde ettiği bilgilerle içeriği manipüle edilmiş exel tabloları oluşturduğu ve bunu yedeklediği iddia edilen bilgilerden bazıları” diye yazdı.