Yangın 22 Saat Sonra Kontrol Altında: CHP'li Yarkadaş'tan İddia

Yangın 22 Saat Sonra Kontrol Altında: CHP'li Yarkadaş'tan İddia

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'ın İskenderun ilçesinde dün başlayan orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi. Yangına ilişkin açıklama yapan CHP'li Barış Yarkadaş ise, yurttaşların ormanların birileri tarafından yakıldığına ilişkin kendisine gönderdikleri bir videoyu paylaştı. Yarkadaş, "Kişiler umarım bir an önce bulunur" dedi.

Hatay'da çıkan orman yangınıyla alakalı son durumu aktaran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’da çıkan yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

“İlk müdahalemizle birlikte yoğun bir mücadele verildi. Tüm teknolojik imkanları kullandık” ifadesini kullanan Pakdemirli, şöyle devam etti:

“En büyük hazinemiz tabii ki insan kaynağımız ve değerli orman teşkilatımız ama kullanmış olduğumuz makine teçhizat açısından da bunları da tekrar hatırlatmak isterim, 166 arazöz, 15 dozer, 700 işçi ve ayrı ayrı 3 kurumun İHA'larını da dün akşam kullandık." Yanan alanlar temizlik çalışmasının ardından tekrar ağaçlandırılacak. Sevindirici olan taraf can kaybımız yok ama her zaman söylediğimiz gibi ormanlarda sadece ağaç yanmıyor. Ormanlarda da yaban hayatıyla ilgili tamir edilemez veya çok uzun zamanda tamir edilebilecek durumlar ortaya çıkabiliyor.”

GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan dün elinde benzin bidonu bulunan ve aracının arızalandığını söyleyen 2 kişinin güvenlik kuvvetleri tarafından gözaltına alındığını aktaran Pakdemirli, gözaltına alınanların sorgularının ardından serbest bırakıldıklarını kaydetti.

Pakdemirli şunları söyledi:

Dün elinde benzin bidonu bulunan ve aracının arızalandığını söyleyen 2 kişi, güvenlik kuvvetleri tarafından gözaltına alındı. Sorguları yapıldıktan sonra da savcılık tarafından serbest bırakıldı. Ayrıca dün Hatay Yayladağı'nda çıkan ve söndürülen kırsaldaki yangının şüphelisi 2 kişi de tespit edildi ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındılar. Bu kişilerin soruşturmaları devam ediyor.”

BARIŞ YARKADAŞ: ORMANLARIMIZ ALÇAKÇA YAKILIYOR

Yangına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP’li Barış Yarkadaş, ormanların yakıldığı görüntülerin olduğu bir video paylaştı. Yarkadaş, “Ormanlarımız alçakça yakılıyor. Bölgenin insanları ise 2.45 saniyelik bu videoyu göndererek katliamın kamuoyu tarafından görülmesini istedi” dedi.

Yarkadaş’ın açıklamasının tamamı şöyle:

Bu görüntüler İskenderun Seriseki'den... Ormanlarımız alçakça yakılıyor. Bölgenin insanları ise 2.45 saniyelik bu videoyu göndererek katliamın kamuoyu tarafından görülmesini istedi. Ülkemizin doğal varlıklarına kasteden bu kişi ya da kişiler umarım bir an önce bulunur.