Yangın deprem derken şimdi de 3 ilde sel felaketi!

Erzurum’un Oltu, Hakkari'nin Yüksekova ve Van'ın Başkale ilçelerinde sel felaketi meydana geldi.

Erzurum’un Oltu, Hakkari'nin Yüksekova ve Van'ın Başkale ilçelerinde sel felaketi meydana geldi.

Erzurum’un Oltu ilçesinde akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış sele yol açtı. Oltu-Göle karayolu sel sularının getirdiği hafriyat ile kaplanca yol bir süreliğine ulaşıma kapandı. Araçlar mahsur kaldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ki selde ise 500 koyun sele kapılıp öldü.

Van Başkale'de aşırı yağışlar nedeniyle sel baskını yaşandı. Van Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre; Esenyamaç Mahallesi ile Onikidere mezrasında etkili olan selde can kaybı yaşanmazken bazı evlerde maddi hasara yol açtı. Bölgeden ulaşan görüntülerde; selin çamur halinde köye girdiği ve yapılara zarar verdiği görüldü. Bir kadının ise çamur içinden çıkarılarak, yakınlarını kendine getirmek için çabaladığı görüntülere yansıdı.

Esenyamaç Mahallesi’nde ve Onikidere evleri yıkılanların geçici olarak yurtlara yerleştirileceği belirtilirken, AFAD, UMKE, jandarma, belediye ve kaymakamlık görevlileri de bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Van Valiliği ise konuya ilişkin “Başkale İlçemizde Devam Eden Sel Felaketi ile ilgili Basın Açıklaması” başlığı altında şu bilgilendirmeyi yaptı:

“28 Temmuz Çarşamba gününden bu yana Başkale ilçemizde meydana gelen sağanak yağış ve sel felaketi bugün (31 Temmuz Cumartesi) etkisini artırarak Esenyamaç Mahallesi ile Onikidere mezrasında bazı evlerde maddi hasara yol açmıştır.

Yaşanan sel felaketinde herhangi bir can kaybı olmazken, sel sularına kapılan bir kadın vatandaşımız kurtarılmış ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Bölgede Kara Yolları Bölge Müdürlüğü, AFAD, UMKE, DSİ ve Van Büyükşehir Belediyesi ile Başkale Belediyesine ait ekipler koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir.

Özellikle dere yataklarının bulunduğu bölgelerde vatandaşlarımızın hayvan otlatmamaları istirhamımızdır.

Sel felaketinin yaşandığı bölgede hasar tespiti yapan ekiplerimiz gerekli hassasiyeti göstererek çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

Bölgede yaşanan sel felaketinin ardından mahallelerimizde hayatın normale dönmesi için ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.”