Yeni Akit müdüründen skandal sözler: O paralar CHP hesaplarında kullanılıyor!

Yeni Akit müdüründen skandal sözler: O paralar CHP hesaplarında kullanılıyor!

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu canlı yayında hilafet çağrısı yaptı. Karahasanoğlu ayrıca Kurtuluş Savaşı sırasında toplanan paraların CHP hesaplarında kullanıldığını söyledi.

Günboyu gazetesinde yer alan habere göre;

Ayasofya'nın 86 yıl sonra camiye çevrilerek ibadete açılmasının ardından ilk Cuma namazında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Atatürk'e dolaylı yoldan lanet okuduğu açıklamalar gündem olmuştu. 

Ali Erbaş'a yaptığı konuşma nedeniyle suç duyurularında bulunulmuştu. 

Bu olayın ardından işi başka bir boyuta taşıyan iktidara yakın bir dergi de "Hilafet için toplanın" başlığı atılmıştı. 

Bu gelişmelerin ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partilerinin Cumhuriyet ile ya da Atatürk ile ilgili bir sorunlarının olmadığını söyledi. 

AKİT TV'de yayınlanan programda ise Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu hilafet çağrısı yaptı.

"O PARALAR MUSTAFA KEMAL'E TESLİM EDİLDİ"

Karahasanoğlu katıldığı programda şunları söyledi;

“Hristiyanların bir papaları olmasına rağmen Müslümanların başında niçin bir halife yok? Hristiyanlar için hak olan devlet başkanı bir papaları olmasına rağmen, bir devletleri, bir başkentleri, bir ülkeleri, bunlar sembolik de olsa varsa niçin Müslümanların bir halifesi olamaz?”

“Bir başka konu… Halifeliğin kurtulması için Kurtuluş Savaşı yıllarından toplanan paralar biz savaşı bitirdiğimiz için ‘Artık kullanmaya gerek yok’ denildi. O paralar bir şekilde Mustafa Kemal’e teslim edildi. Yani dışarıdaki Müslümanlar halifelik devam edilsin diye para topluyorlar, belli bir amaç ile… bir vakıf gayesi ya da şartlı bir bağış diyebilirsiniz. O para şimdi İş Bankası’nda CHP’nin parası olarak kullanılıyor. Hilafeti kurtarmak için toplanan paraları aldınız, kendi hesabınıza kullanıyorsunuz”