Yerel seçimde CHP'nin 4 büyükşehir adayı belli oldu! Ankara ve İstanbul'da o isimler var!

Yerel seçimde CHP'nin 4 büyükşehir adayı belli oldu! Ankara ve İstanbul'da o isimler var!

CHP'de kurultay süreci devam ederken yerel seçimler için hazırlıklar da yapılıyor. Buna yönelik kulislerde hareketlilik yaşanırken 4 belediyenin adayının da netleştiği belirtildi.

Türkiye genel seçimin ardından 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlere hazırlanıyor. CHP’de de kurultay süreci devam ederken adaylık için isimler de yavaş yavaş netleşmeye başlıyor.

CHP'de adaylığına kesin gözüyle bakılan 4 belediye başkanı var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeniden aday olmaları garanti gibi.

O İLLERE ODAKLANILDI

Cumhuriyet'in aktardığına göre kulislerde, değişmesi güçlü olasılık olarak Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak öne çıkıyor. Büyükşehir olan Antalya’da adaylık için iki isim gündemde. Mevcut başkan Muhittin Böcek’in yanı sıra CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da bu makama adaylık istediği biliniyor. CHP ayrıca geçen yerel seçimlerde az farkla ya da işbirliği nedeniyle İYİ Parti’nin kaybettiği illere de odaklanmış durumda. Özellikle Balıkesir, Bursa ve Denizli gibi büyükşehirlerde genel seçimlerde muhalefetin toplam oyunun iktidar blokunun üzerinde çıkmasını fırsata çevirmek istiyor.