Yeter artık! Ev fiyatları 10 katına çıktı!

Yeter artık! Ev fiyatları 10 katına çıktı!

Koronavirüs pandemisi, sokağa çıkma yasakları derken Bodrum'da bir anda ev fiyatları 10 katına çıktı.

Koronavirüs pandemisi sokağa çıkma yasakları derken Bodrum'da bir anda ev fiyatları 10 katına çıktı.

Koronavirüs salgını ve pandemi koşullarının getirdiği yasaklar sonucu insanların evlere mahkum olmasının ardından tercih edilen deniz kenarı evler, havuzlu evler ve bahçeli evlerin popüler olmasının ardından Muğla'nın ilçesi Bodrum'da ev fiyatları 10 kat arttı.

Muğla'nın ilçesi Bodrum’da yaşayan kamu personelleri, otel çalışanları ve özel sektörde çalışanların yavaş yavaş Bodrum’u terk ettiği öğrenildi. Birçok kamu personelinin de tayin istediği öğrenildi.

EN DÜŞÜK KİRA 5 BİN LİRA
Geçtiğimiz yıl 45 metrekare bir evin aylık kirası bin 500 lira ile 2 bin 500 lira arasında seyrederken, bu yıl en düşük bir evin kirası 5 bin liraya çıktı. Bu durum karşısında kiracı olarak yaşayan insanlar mağduriyet yaşamaya başladı.

"BODRUM'DA ÇALIŞAN KİMSE BULUNMAYACAK"
Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle Bodrum’da çalışacak memur ve işçinin kalmayacağını sözlerine ekleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bodrum’a olan ilgi bizi memnun ediyor. Son dönemlerdeki kiralardaki artış ister istemez bize hizmet veren memurlarımız, öğretmenlerimiz, doktorlarımız, polislerimiz, askerlerimiz, hemşirelerimiz, öğrencilerimiz, turizm çalışanlarımız, özel sektörde çalışanlarımız ve tüm kamu personelimiz, işçimiz, memurumuz, esnafımız bu kiralardan çok mustarip durumdalar şu anda. Asıl mustarip olan bizler olacağız bunun da farkındayız çünkü; bu insanlar oturacak ev bulamazlarsa kirayı ödeyemezlerse o zaman Bodrum’da çalışmak istemeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.