Yine, yeni, yeniden seçim! MHP, CHP'nin kazandığı Ürgüp için itiraz etti

Yine, yeni, yeniden seçim! MHP, CHP'nin kazandığı Ürgüp için itiraz etti

Nevşehir Ürgüp'te seçimleri CHP kazandı. Ancak MHP bu sonuca itiraz etti. Seçim için yenileme kararı alındı. CHP ise YSK'ya gidecek.

CHP adayının kazandığı Nevşehir Ürgüp'te seçiminin yenilenmesi kararı alındı. 

ekran-goruntusu-2024-04-05-214737.png

 

31 Mart'ta Ürgüp seçimlerini CHP kazandı. Ancak sonuçlara itiraz geldi. İlçe seçim kurulu itirazları değerlendirdikten sonra itiraz edilen sandıkları yeniden saydı. Fakat sonuç yine değişmedi.

f3dd7311-28ad-4098-9c84-98ca6aebb5b3.webp

SEÇİMİ İPTAL ETTİRENE KADAR UĞRAŞTILAR

Daha sonra İl Seçim Kuruluna itiraz edildi. İl seçim Kurulu seçimlerin iptaline karar verdi. Gazeteci Murat Ağırel'in aktardığına göre aynı gerekçeler ile CHP, İYİ Parti ve Yeniden Refah defalarca başvuru yaptı Ancak tüm başvurular reddedildi.

ali-v5kw.jpg

CHP adayı Ali Ertuğrul Bul ise bu duruma karşı YSK'ya başvuracaklarını belirtti. 

Ürgüp CHP Belediye Başkan adayı Ali Ertuğrul Bul sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti;  "Az önce Nevşehir İl Seçim Kurulu kararı elimize ulaştı. Ürgüp İlçe Belediye Başkanlığı, Ürgüp İlçe Belediye Meclis üyeliği, İl Genel Meclisi üyeliği seçimlerinin iptali ve yenilenmesine, Yeni seçimin 02.06.2024 tarihinde, yapılmasına karar verildiği bildiriliyor. İlçe Seçim Kurulu’nca ilk gece tekrar sayılan ve tutanak altına alınan bir adet sandık bu karara gerekçe gösterilmiş. Kararı partimiz derhal Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyacaktır. " dedi.