Zam sonrası tekel bayilerden tepki: Batmaya doğru gidiyoruz

Zam sonrası tekel bayilerden tepki: Batmaya doğru gidiyoruz

İçki ve sigara ürünlerine yapılan yüzde 25 oranındaki ÖTV zammı tekel bayi işletmecilerinin de tepkisini çekti.

İçki ve sigara ürünlerine yapılan yüzde 25 oranındaki ÖTV zammına tekel bayi işletmecilerinden de tepki gedli. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde tekel bayi işletmeciliği yapan Sidar Bozkurt, "Zamlardan dolayı mağdur oluyoruz. Her geçen gün sermayemiz eriyor. Yakıta zam geliyor, bize zam getiriyorlar, firmalar mal vermiyor. ÖTV zammından sonra bazı tedarikçilerimiz mal vermeyi durduruyor. Kendi stoklarını koruyorlar, ama bizim stoklarımız eriyor" dedi. 

Bozkurt şöyle konuştu:

"Gazetelerde zam haberi yayınladıktan sonra bazı büyük marketler kendi elektronik sistemleriyle beraber zamları yansıtıp ürünlerini öyle satıyorlar. Bizde hâlâ bir fiyat listesi olmadığından kendi ürünlerimizi eski fiyattan satmaya devam ediyoruz.
Çoğu esnaf arkadaşımız dünden beri dükkanlarını kapatmış durumda. Hiç kimse bir şey satmıyor. Bu durumdan çok mağduruz ve aynı zamanda çok şikayetçiyiz. Artık para kazanamıyoruz ve batmaya doğru gidiyoruz. Bu zamlardan sonra halk sanki biz zam yapıyormuşuz gibi bize küfrediyor ve saldırıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, lütfen sesimizi duyun. Bu işe bir son verelim."

ANKA