1 MAYIS EYLEMİNDE 11 EHP’Lİ GÖZALTINA ALINDI

1 MAYIS EYLEMİNDE 11 EHP’Lİ GÖZALTINA ALINDI

Hareket Partisi İstanbul İl Örgütü üyeleri, “Herkesin evde kalabilmesi için işçilere ücretli izin” ve “Yaşasın 1 Mayıs” diyerek 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele günü kapsamında Şişli Meydanı’nda eylem yaptı. Fiziksel mesafe kurallarını hiçe sayan polis eyleme saldırdı. EHP Parti Sözcüsü Özge Akman ile birlikte 11 kişi gözaltına alındı.

“HAYAT MİLYONLARIN EVİNE SIĞMIYOR”

Yapılan basın açıklamasında EHP Parti Sözcüsü Özge Akman, iktidarın her gün ‘Evde kalın’ çağrısı yapmasına rağmen üretimi durdurmadığını, işçilerin hala şantiyelere, fabrikalara gönderildiğini, bu şekilde Koronavirüs’ün yavaşlatılmasının mümkün olmadığını ifade etti.

EHP Parti Sözcüsü Özge Akman, basın açıklamasında iktidarın ‘Hayat eve sığar’ kampanyasına cevap verdi:

“Her gün televizyona çıkıp bize 'Hayat eve sığar' diyorlar. 1170 lirayla geçinmek zorunda bıraktığınız işçiler için hangi hayat hangi eve sığar? İşsiz bırakılan milyonlar için hangi hayat hangi eve sığar? Sadece bir avuç topluluğun evine sığar. %99'un evine sığmayan bu hayat, sadece %1'in evine sığıyor.”

“PAZARTESİ VİRÜSÜN BULAŞMASINDA SORUN YOK MU?”

Özge Akman, açıklamasının devamında pandemi koşullarına rağmen üretimin durdurulmadığını, inşaat ve tekstil gibi zorunlu olmayan üretimlere bile hız kesmeden devam edildiğini, bu şekilde işçilerin hayatlarının riske atıldığını belirtti.

“Bu salgının yavaşlatılmasının tek yolu tam izolasyonun sağlanılmasıdır. Her şeye tek elden karar verirken, insanların evde kalmasını kendi insiyatiflerine bırakacak kadar riyakarlığı hak görüyorlar. İşçilere diyorlar ki "Pazartesi virüsün bulaşmasında sorun yok. Tıpış tıpış iş yerlerine gidecek, Cuma akşamı mesai bitince eve gideceksiniz."”

 EHP’Lİ GÖZALTINA ALINDI

Basın açıklaması devam ederken, polis ‘valilikten izin almadan basın açıklaması yapılamayacağını’ söyleyerek eylemi engellemeye çalıştı. EHP Sözcüsü Özge Akman,
 “Biz bir siyasi partiyiz. Siyasi partiler kanununa göre Valilikten izin almak diye bir usül yoktur.. Valilik böyle bir karar aldıysa bize yazılı olarak bildirmelidir”

 diyerek yanıt verdi. Ardından eyleme polis saldırdı. 11 EHP üyesi yaka paça gözaltına alındı. Polis EHP üyelerini gözaltına alırken fiziksel mesafe kurallarını hiçe saydı. Bazı polislerin maske bile takmadığı görüldü.