1 Mayıs için 'e-miting' çağrısı

1 Mayıs için 'e-miting' çağrısı

Koronavirüs salgını sebebiyle 1 Mayıs mitingi elektronik ortamda gerçekleştirilecek

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında haftasonu uygulanacak sokağa çıkma yasağına 1 Mayıs günün de dahil edilmesinin ardından emek örgütleri elektronik ortamda miting yapma kararı alındı.

#1MayısSensizOlmaz hashtagi ile yapılan çağrıyla sosyal medya kullanıcıları 1 Mayıs akşamı saat 19.00'da düzenlenecek olan e-mitinge davet edildi. Mitinge çok sayıda aydın, sanatçı ve akademisyen katılacak.

İşçi temsilcileri, milletvekilleri, aydın ve sanatçılar 1 Mayıs’ta saat 19.00’da “Yaşamak için Sosyalizm” e-mitinginde kürsü alıyor.

Koronavirüs pandemisi dönemine denk gelen, işçi sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs, bu yıl ilk kez sanal ortamın olanaklarının kullanıldığı yeni kutlama biçimlerine de sahne olacak.

Türkiye’de de sosyal medya üzerinden yapılan kutlamalarda bir e-miting düzenleniyor.

Bugün (1 Mayıs) saat 19.00’da 1mayis2020.com adresinde gerçekleşecek buluşmada çok sayıda işçi temsilcileri, milletvekilleri, aydınlar, sanatçılar, gençliğin ve kadın hareketinin temsilcileri söz alacak. Konuşmaların yanı sıra, şarkılar, marşlar söylenecek, şiirler okunacak.

1 Mayıs’larda yaşamlarını yitirenler için yapılan anmayla başlayacak program, Enternasyonal Marşı’nın ardından söz şiir, şarkı ve konuşmalarla devam edecek.


E-miting programında, sırasıyla sanatçılar Mehmet Ali Alabora, Hilmi Yarayıcı, Yasemin Göksu, Bülent Emrah Parlak, Meltem Cumbul, Levent Üzümcü, Tilbe Saran, Zülfü Livaneli, Jülide Kural, İlkay Akkaya ve Efkan Şeşen sahne alacak.

E-mitingde milletvekilleri Barış Atay ve Erkan Baş’ın yanı sıra, Dev-Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut da bir konuşma yapacak.


Programda Öğrenci Sendikası ve İlerici Kadınlar Meclisi’nden temsilcilere de söz verilecek.

Etkinlik:

1 Mayıs 2020
Yaşamak için Sosyalizm E-Mitingi

Saat: 19:00

Adres: 1mayis2020.com