101 Yıllık Gurur ve Bayram Coşkusu, Kartal’ı Köşe Bucak Sardı

101 Yıllık Gurur ve Bayram Coşkusu, Kartal’ı Köşe Bucak Sardı

Kartal Belediyesi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ve Milli Mücadele’yi başlatmasının 101. yıl dönümü ile Gençlik ve Spor Bayramı’nı özel bir programla kutladı.

Kartal Belediyesi, günler öncesinden başlayarak kentin sokaklarına taşıdığı 19 Mayıs kutlamalarını, görkemli bir finalle gerçekleştirdi. Gün boyunca Kartal’ın sokaklarını turlayan üstü açık otobüs ve bando takımı, vosvos ve motor konvoyları ile 19 Mayıs kutlamaları, şahane bir görsel şölen sundu. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de hazırlanan etkinliklere katılarak 101 yıllık gururu, Kartallı vatandaşlarla birlikte yaşadı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatıyla harekete geçen Kartal Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Koronavirüs pandemisi ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kalan Kartallı vatandaşlara unutulmaz bir bayram yaşattı.

Bayraklarla Donatılan Sokaklardan Gençlik Marşları Yankılandı

Kutlamalar kapsamında tüm komşuları evlerinin balkonlarına davet eden Kartal Belediyesi, birbirinden eğlenceli etkinlikleri vatandaşların ayağına getirdi. 12.00-17.00 saatleri arasında Kartal’ın 20 mahallesini gezen üstü açık otobüs ve bando takımı 101’inci yıla özel muhteşem bir konser verdi. Evlerinin balkon ve camlarını Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile donatan vatandaşlar da çalan marşlara hep bir ağızdan eşlik etti.

Gençlik şarkıları ve rengârenk gösterilere sahne olan Kartal’da bayram finali, sokakları dolduran vosvos ve motor konvoyları ile yapıldı. Kartallı vatandaşların ilgiyle izlediği “19 Mayıs” temalı etkinlik ile kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de konvoya üstü açık gezi otobüsü ile katıldı. Başkan Yüksel, Kartallı Kazım Meydanı’ndan başlayarak Kızılay Bulvarı boyunca evlerinin balkonlarından bayrak sallayıp, sevinç gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına ortak oldu. Sokaklarında Başkan Gökhan Yüksel’i ve konvoy araçlarını gören genç, yaşlı ve çocuk binlerce Kartallı vatandaş, milli bayram gururunu doyasıya yaşadı.

“Milli Bayramlarımız Bizim Kırmızı Çizgimizdir”

Etkinlikler devam ederken bir konuşma gerçekleştiren Başkan Gökhan Yüksel: “1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, umutsuz bir toplumu, işgal edilmiş Anadolu’yu Samsun’a çıkarak ve arkadaşlarıyla birlikte örgütleyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu ve bugünlere kadar gelen bir temel attı. Bizler de, genç yöneticiler olarak Cumhuriyetin daha ileri noktalara gidebilmesi, bayrağı daha yukarı çıkarmak için azimle çalışıyoruz. Bugün de bütün komşularımızın bu milli bayramı coşkuyla kutlayabilmeleri için elimizden gelen tüm gayretimizle çalıştık. Sokaklarda ve caddelerde etkinliklerimiz devam edecek. Koronavirüs sürecinde moraller bozuk; ama umudumuzu kaybetmedik, bu süreci de birlikte atlatacağız. Milli bayramlarımız, bizim kırmızı çizgimizdir. Yaklaşık 11 yıldır Kartallı Kazım Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na doğru on binlerce komşumuzla birlikte yürüyüş gerçekleştiriyorduk. Koronavirüs bu yıl fırsat vermedi; ama bizler temsili olarak komşularımızla yan yana olduğumuzu, milli bayramımızı kutladığımızı göstermek istiyoruz. Onlar da bize balkonlarından eşlik ediyorlar. Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.