15 Temmuz'dan beri, 324 bin 243 terör operasyonu gerçekleştirildi

15 Temmuz'dan beri, 324 bin 243 terör operasyonu gerçekleştirildi

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz 2016'dan itibaren tüm terör örgütlerine yönelik 324 bin 243 operasyon gerçekleştirdik. 2016'dan bu yana tüm terör örgütlerine yönelik 69 bin 496 tutuklama yaptık, 5 bin 778 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu yıl FETÖ'ye dönük 9 bin 903 operasyon yaptık. 15 Temmuz'un hesabını misliyle soruyoruz" dedi.

çişleri Bakanı Süleyman Soylu,Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığında şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla yemekte bir araya geldi. 15 Temmuz gecesinden üzgün çıktıklarını ama boynu bükük çıkmadıklarını vurgulayan Bakan Soylu, “O gecenin hainleri, bugün hala mahkemede ileri geri konuşuyorlar. Çünkü hala o gece nasıl büyük bir duvara tosladıklarını anlamadılar. Nasıl alçakça kandırıldıklarını, nasıl bir devlete ve nasıl bir millete silah çektiklerini hala anlamadılar. Sosyal medyadaki tetikçileri hala boylarından büyük laflar ediyorlar. Çünkü artık ne ahlakları, ne onurları, ne insan olarak itibarları kaldı. ‘Vatansız serseriler’ olarak oradan oraya savruluyorlar. Şunu herkesin bilmesini isterim ki 15 Temmuz’da sadece ihaneti bastırıp, gidip evimizde oturmadık. O gece verilen emekleri heba etmedik. Türkiye o geceden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkenin bütün hasımlarını, bütün problemlerini karşısına alıp tek tek çözmeye başlamıştır. Bütün terör örgütlerini, PKK’yı, FETÖ’yü, DEAŞ’ı, aşırı sol terör örgütlerini tek bir yapı olarak gördük ve ezmeye başladık. 15 Temmuz’dan itibaren tüm terör örgütlerine yönelik 324 bin 243 operasyon gerçekleştirdik. Yine tüm terör örgütlerine yönelik 69 bin 496 tutuklama yaptık, 5 bin 778 teröristi etkisiz hale getirdik” dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, PKK’nın da FETÖ’nün de üstüne basılmış böcek gibi debelendiğini söyleyen Soylu, “DHKP-C’de üst düzey yönetici kadrosunda hemen hemen kimse kalmadı. DEAŞ’a karşı teyakkuzumuz hala sürüyor. Birileri ısrarla sulandırmaya çalışıyor, yumuşatmaya çalışıyor ama sadece bu yıl FETÖ’ye dönük 9 bin 903 operasyon yaptık. 15 Temmuz’un hesabını misliyle soruyoruz” ifadesini kullandı.