15 Temmuz Gazisinin madalyasını kim verdirmedi?

15 Temmuz Gazisinin madalyasını kim verdirmedi?

15 Temmuz Gazisi Cumali İbin'e FETÖ ile mücadele konusunda bazı zaaflara dikkat çeken ve şehit ile gazilerin adının kullanılarak toplanan yardım paralarının hükümet tarafından hak sahiplerine dağıtılmamasını eleştirmesinin ardından madalyası verilmedi. Peki 15 Temmuz Gazisi Cumali İbin'in madalyasını kim verdirmedi?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 675 sayılı KHK ile şehit ve gazi ilan edilenlerin hakları ile ilgili yaşanan sıkıntılar bitmiyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şehit aileleri ve gaziler için yardım kampanyasında toplanan 309 milyon liranın ailelere dağıtılmadığını belirterek paranın akıbetini sormuştu.

Öte yandan, gazi ilan edilenlere devlet övünç madalyası ve gazilik madalyası ise geçtiğimiz yıldan itibaren verilmeye başlandı. Ancak, FETÖ ile mücadele konusunda bazı zaaflara dikkat çeken ve şehit ile gazilerin adının kullanılarak toplanan yardım paralarının hükümet tarafından hak sahiplerine dağıtılmamasına tepki gösteren 15 Temmuz Gazisi Cumali İbin’in madalyası verilmedi.

GAZİ’DEN TEPKİ: BU HAKARETTİR

Darbe girişimi sanıklarından olan tutuklu Tümgeneral Mehmet Dişli’nin ağabeyi Şaban Dişli’nin Lahey Büyükelçiliği’ne atanmasına tepki gösteren ve “Kılıçdaroğlu’nun sözü geliyor aklıma; kontrollü darbe. Demek ki bizi kullandınız tarihin çöplüğüne attınız” diyen 15 Temmuz gazisi Necmettin Utus ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada duruma tepki gösterdi. Utus, Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü de etiketlediği paylaşımında “Darbe gecesi vatan için ölüme atlayan gazi Cumali İbin’in madalyasını şahsi ihtiraslarınız, keyfiyetiniz üzerine vermiyorsunuz bu gazimize hakarettir. Saygısızlıktır. Gazimizin onuru ve şerefi ile oynamaktır. Madalyasını verin.” diye yazdı.

“MADALYAMI ANNEME GÖSTEREMEDİM, SORUMLUSU FATMA BETÜL SAYAN KAYA’DIR”

Madalyası verilmeyen Gazi Cumali İbin ise Utus’un paylaşımına verdiği yanıtta eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı suçladı. İbin, “Nejmettin abim madalyam sizin madalyanız ile beraber Cumhurbaşkanı onayladı ama son dakikada Fatma Betül Sayan Kaya listeden çıkardı. Neden dersen doğru söyleyeni yedikleri köyden kovarlar. Şansım için hazırlanmış olan devlet övünç madalyası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı deposunda rafta durmaktadır. Soruyorum Cumhurbaşkanının onayladığı 1 madalya hangi hak ile vermeme cüretinde bulunuyorsunuz? Zamanında dedim dönemin bakanına herkesin bir şerefi var beni kendinize düşman etmeyin. Cumhurbaşkanı bunları beslemeye devam etsin bakalım yarınlarda biz samimi insanları küstürünce kimi etrafında bulacak? Yaklaşık 6 ay önce Annem vefat etti dünya gözüyle madalyamı Anneme gösteremedim. Bunun sebebi ve müsebbibi Fatma Betül Sayan Kaya’dır.” diye yazdı.