29 Ekim'de sokağa çıkma yasağı olacak mı?

29 Ekim'de sokağa çıkma yasağı olacak mı?

 Türkiye Cumhuriyeti’nin 88. kuruluş yıldönümünü kutlayacağımız ve milli bayramlarımız içinde en önemlisi olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için geri sayım başladı.

29 Ekim 2020 tarihi bu yıl Perşembe gününe denk gelecek. Ayrıca 28 Ekim Çarşamba günü yarım gün tatil olacak. Fakat bu yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de başında Covid-19 salgını bela olarak duruyor. Bir süredir vakaların da yükselişte olması nedeniyle 29 Ekim’de sokağa çıkma yasağı söylentileri giderek arttı. 29 Ekim için sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusu dillerde.

Dini veya milli bayramlarda sokağa çıkma yasağı geçtiğimiz ilkbahar aylarında uygulanmıştı. 23 Nisan, 19 Mayıs ve Ramazan Bayramı günlerinde geçici sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Yazın vaka sayılarında düşüş görününce Kurban Bayramı veya 30 Ağustos için yasak uygulanmamıştı.

29 EKİM’DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?
Son günlerde vaka sayıları 1600-1700 bandında ve iyileşen vaka sayısı ile yeni vaka sayısı arasında makas açılıyor. Bu nedenle vatandaşlar 29 Ekim’in olacağı sıralarda sokağa çıkma yasağı gelir mi? sorusuna yanıt arıyor.

Bu konuda daha önce açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu olarak kendilerinin bu süreçte bundan sonra herhangi bir sokağa çıkma yasağı önermediklerini söyledi.

Bu nedenle 29 Ekim için sokağa çıkma yasağı ihtimali az görünüyor. Yine de vaka sayılarında beklenmedik oynamalar olursa bir yasaklama söz konusu olabilir.