'30-35 Suriyeli etkisiz hale getirildi'

'30-35 Suriyeli etkisiz hale getirildi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyaretinin öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

İdlib’de 4 askerin şehit, 1’i ağır 9 askerin ise yaralanmasına neden olan saldırıya değinen Erdoğan, “Türkiye bu saldırıların cevabını misliyle vermiş durumda. Vermeye de devam ediyor. Gerek fırtına obüsleriyle gerekse F-16’larımızla belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğinin temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu alçak saldırı ile bizi sınayanlar hata taptıklarını anlayacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yeni bir harekat olacak mı?” sorusuna cevaben, “Harekat zaten devam ediyor. Tespit edilen 40’a yakın nokta operasyon hedefleri arasında. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Uçaklarımız, toplarımız, obüslerimiz arazide. 30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi” açıklamasında bulundu.

Konuşmasının sonunda net rakamları da açıklayan Erdoğan,  “Burada biz bir taraftan şehit verirken bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. İdlib’de 46 hedefe 122 fırtına obüsü, 100 havan mühimmatıyla atış yapılmıştır.” dedi.