ABD'den Türkiye açıklaması! Destek yok

ABD'den Türkiye açıklaması! Destek yok

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından Washington yönetiminden çok kritik bir mesaj geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından Washington Yönetimi'nden çok kritik bir mesaj geldi. Beyaz Saray açıklamasında, "ABD'nin Türkiye tarafından Suriye'nin kuzeyi için planlanan harekâtta yer almayacağı ve buna destek vermeyeceği" belirtildi.

ABD’den gelen açıklama, “Türkiye’nin yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine (Fırat Nehri’nin doğusu) yönelik operasyon için harekete geçeceği” belirtildi.

Beyaz Saray, “IŞİD’i yenilgiye uğratan ABD güçlerinin artık doğrudan bölgede olmayacağını” belirtirken, “Türkiye’nin son iki yıldır bölgede yakalanan IŞİD savaşçılarından sorumlu olacağına” da açıklamasında yer verdi.

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA
Beyaz Saray, Türkiye tarafından Suriye'nin kuzeydoğusuna gerçekleştirilecek askeri operasyona ABD'nin destek vermeyeceğini duyururken, Ankara'dan bu mesaja ilk yanıt Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

İbrahim Kalın, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Beyaz Saray’ın mesajına değinmezken, Türkiye’nin kimsenin toprak bütünlüğünde gözü olmadığını vurguladı.

Sözcü Kalın, Suriye'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde kurulması planlanan güvenli bölgenin iki amacını şöyle özetledi:

1- Terör unsurlarını temizleyerek sınırlarımızı güvence altına almak.

2- Mültecilerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak.

İbrahim Kalın mesajını “Türkiye güçlüdür ve kararlıdır” ifadesiyle sonlandırdı.