ABD'nin "Sözde Ermeni Soykırımı" tasarısına TBMM'den tepki yağdı

ABD'nin "Sözde Ermeni Soykırımı" tasarısına TBMM'den tepki yağdı

ABD'nin meclise sunduğu "Sözde Ermeni Soykırımı" tasarısına TBMM'den ve bir çok siyasi partiden tepki geldi.

ABD’ye karşı siyaset tek yürek

ABD'nin Sözde Ermeni Soykırım Tasarısına TBMM'den ve siyasi partilerden tepki geldi.

TBMM’de düzenlenen özel oturumda konuşan Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop "Tarihi gerçekleri karalama girişimi olan bu tasarıyı reddediyoruz ve esefle kınıyoruz. Türkiye bu şantajlara boyun eğmez" ifadelerini kullandı.

AK Parti adına konuşan Cahit Özkan "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Amerika'nın Sözde Ermeni Soykırım tasarısını reddediyor ve esefle kınıyoruz" diyerek, tepkisini gösterdi.

ABD Temsilciler Meclisi’nin aldığı kararlara karşı bir tepki de CHP sözcüsü Engin Özkoç’tan geldi. Özkoç, "ABD Temsiciler Meclisi'nin böyle bir müdahaleye hakkı yoktur, haddi de yoktur. Hiç bir güç Türkiye'yi yaptırımlarla terbiye edemez" şeklinde konuştu.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da tepkisini "Türkiye'ye yönelik yaptırımları teşvik edici' ve 'sözde Ermeni soykırımını tanıyan' kararlar alması, huylunun huyundan vazgeçmeyeceğini ve bin defa tövbe etseler de tövbelerini tutmayacaklarını göstermesinden başka bir mana ifade etmemektedir. Bizim için yok hükmündedir" diyerek ifade etti.

İYİ Parti adına konuşan Yavuz Ağıralioğlu ise, ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin kararına ilişkin, "Türk Devleti'nin, Türk milletinin aleyhine bir sopa olarak kullandığı bu karar münasebetsizliktir" ifadelerini kullandı.

TBMM’de HDP hariç tüm partiler ABD Temsilciler Meclisi kararlarına tepki gösterirken, bir kınama açıklaması da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi.

Karamollaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Soykırımı bir devlet politikası haline getiren ve dünyanın her yerinde masumların kanını akıtan ABD'nin Temsilciler Meclisi'nin, Ermeni soykırımı iddialarını tanıyan karar tasarısını kabul etmesini haksız hatta son derece gülünç buluyor, bu kararı şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

DSP de resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye, hiçbir hükmü olmayan bu tarz karar ve yaptırımlara boyun eğecek ve diz çökecek bir ülke değildir. Asla olmayacaktır” ifadeleriyle tepki gösterdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de tepkisini şu sözlerle dile getirdi "Mütekabiliyet esaslarına uygun hareketle, ABD Temsilciler Meclisi'nin almış olduğu bu hasmane karara karşı zarar verme potansiyelemizin tüm unsurlarını devreye sokmalıyız."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten de sert tepki geldi. Perinçek tepkisini "ABD Temsilciler Meclisi'nin böyle bir yetkisi yok. Mahkeme kararı yok, Ermeni soykırımı yok" sözleri ile ifade etti.