ABD yaptırımlarını belirledi

ABD yaptırımlarını belirledi

Trump'ın ekibinin S-400'ler nedeniyle Türkiye'ye hangi yaptırımların uygulanacağını belirlediği iddia edildi

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan Rusya yapımı S-400 hava savunma sisteminin ilk parçalarının Türkiye'ye getirilmesinin ardından Bloomberg haber sitesi ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağı yaptırım paketini netleştirdiğini yazdı.

Haber sitesi, kaynağını ABD Başkanı Donald Trump'ın ekibine dayandırdığı haberde, “Trump Türkiye'yi cezalandırmak için bir yaptırım paketi hazırladı ve önümüzdeki günlerde bunu duyurmayı planlıyor” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağı yaptırım paketinin netleştirdiği öne sürülürken, yaptırımların önümüzdeki haftanın sonuna doğru açıklanacağı belirtildi.

CAATSA kapsamında uygulanacak

Kaynaklar, Trump’ın ekibinin ‘Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası’ (CAATSA) kapsamında uygulanacak üç farklı yaptırım paketinden birini seçtiğini belitti fakat bu paketin tam olarak hangi adımları içerdiğini ilişkin ayrıntı vermedi.

Yaptırım paketinin ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileri ile Milli Güvenlik Konseyi tarafından uzun görüşmeler sonucu belirlendiği ifade edildi. Söz konusu planın, Trump’ın da onayını alması gerekiyor.