ABD'ye saldırı Irak'tan başladı

ABD'ye saldırı Irak'tan başladı

ABD'nin Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından İran, intikam alacaklarını ilan etmiş ve sembolik olarak savaş ilan etmişti

Irak güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bağdat Yeşil Bölge'de bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağdat Büyükelçiliği yakınına, 2 adet füze atıldı. 

Saldırının kim tarafından yapıldığına değin bilgi verilmedi. 

Saldırı sonrası Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğinde ikaz sirenlerinin çaldığı da belirtildi.

Yeşil Bölge yakınlarındaki Cedriye semtinde füzelerin isabet etmesi neticesi 5 kişinin yaralandığı bildirildi. 

​BBC muhabiri Nafiseh Kohnavard, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin füze saldırısına hedef olduğunu bildirdi. Sky News Arabia ise, Yeşil Bölge'ye bir füzenin isabet ettiğini ve büyükeçiliğe giden yolun bu yüzden girişlere kapatıldığını söyledi. Reuters da görgü şahitlerine dayandırdığı haberinde Bağdat'ta iki patlama duyulduğunu ancak sebebinin daha belli olmadığını belirtti.

Diğer taraftan Salahaddin vilayetinde Amerika Birleşik Devletleri güçlerinin kaldığı ve ülkenin en büyük askeri üssü olan Beled Üssü'ne de füzeli saldırı tertip ettiği kaydedildi.

El Arabiya televizyonunun aktardığına göre Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeyindeki Salahaddin vilayetinde AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’li askerler tarafından kullanılan Balad Hava Üssü'ne füzeli saldırı tertip etti.

Habere göre üssün içinde Katyuşa tipi iki füze patladı.

Irak güvenlik güçlerinden bir kaynak, basına verdiği bilgide Bağdat’taki yabancı diplomatik temsilciliklerinin bulunduğu yeşil bölgede ilk patlamanın hemen peşinden bir patlama daha olduğunu aktarmıştı.