Abdülkadir Selvi: ‘CHP’de muhalifler yine imza toplayabilir’

Abdülkadir Selvi: ‘CHP’de muhalifler yine imza toplayabilir’

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Muharrem İnce’nin, sağladıkları ilgiyi canlı tutmaya kararlı olduğunu, muhaliflerin yeni bir yol haritası üzerinde çalışmaya başladıklarını belirterek, 250 delegenin imzasının yeterli olduğu tüzük kurultayını toplama gibi seçenekler üzerinde durulduğunu kaydetti.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CHP yönetiminin, yeterli imzaya ulaşılamadığını belirterek, olağanüstü kurultaya gidilmeyeceğini açıkladığını hatırlattı. Selvi, “Muharrem İnce, sağladıkları ilgiyi canlı tutmakta kararlı. Muhalifler, dün geceden itibaren bir yol haritası üzerinde çalışmaya başladı” dedi.

Selvi, bugünkü yazısında, Muharrem İnce ve Gaye Usluer’in, CHP’yi mahkeme kapısına düşürmeyeceklerini açıkladıklarını, ancak muhalif delegelerden birkaçının yargıya başvuracağını kaydetti.

Muhaliflerin ayrıca olağanüstü kurultay için yeniden imza toplama ve 250 delegenin imzasının yeterli olduğu tüzük kurultayını toplama gibi seçenekler üzerinde durduklarını belirten Selvi, ancak asıl kitlesel bir eylemden söz edildiğini kaydetti. Selvi, “Genel Merkez’in önünde büyük bir gövde gösterisinden söz ediliyordu. Ama toplana toplana 15 kişi toplandı. Dağ fare doğurdu” dedi.