Abdurrahman Dilipak: Balkonunuza kenevir ekin

Abdurrahman Dilipak: Balkonunuza kenevir ekin

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Gıda, Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, kenevir yetiştiriciliği ve endüstriyel önemine dikkat çekmek için bir panel düzenledi. Üniversitenin Halkalı Yerleşkesinde gerçekleşen panelde, kenevirin günümüzde ve gelecekteki yeri, Türkiye’nin ekonomisi, tarımı, gıdası ve geleceği için faydalarının yanı sıra endüstriyel uygulamaları da konuşuldu.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Gıda, Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin düzenlediği panelde söz alan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak ise "“Kenevir çok gübre ve su istemiyor, kendini şartlara uyduruyor, oksijen fabrikasıdır. Astım hastaları Ayvalık’a gidiyor. Balkonunuza kenevir ekin, astım krizleri en aza inecektir. Sadece kenevirin yağını yiyerek kanser ve şeker hastalığına yakalanmama imkanınız var. Şeker ve kanser hastaları tüketirse hastalıklarının gelişmesi engellenir. Kanser hücreleri oksijenin yoğun olduğu ortamlarda gelişmiyor” diye konuştu.

“KENEVİRİ SAHİPLENİN”

Türkiye’nin enerji açığına da büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Dilipak, “Türkiye’nin her tarafına balkonlar da dahil kenevir eksek sonra kesip tohumlarını sıksak petrol açığı olmaz özellikle mazot, motorunuzu da korur. Kenevir, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını çözer. Alerji geleceğin en büyük tehlikelerinden biri hormonal bozukluklar da aynı şekilde nesli tehdit ediyor. Bunu korumak için en ucuz, acısız yol keneviri sahiplenmemizdir” dedi.

Kenevirin Allah’ın nimeti bir ürün olduğunu söyleyen Abdurrahman Dilipak, “Arabaların içini kenevirle kaplamamız gerekiyor. Evin perdelerini ve duvar kağıtlarının kenevirden olması lazım. Isı, ses geçirmiyor, bakteri barındırmıyor, radyasyonu emiyor bu Allah’ın bir nimetidir” diye konuştu.

ÇÖZÜM; KENEVİR 

Abdurrahman Dilipak, “Ceketiniz, gömleğiniz kenevirdense kurşun geçmiyor, zırh görevi görüyor. Evlerimize karınca giriyor diye şikayet ediyoruz, kenevir ekin veya tuğlanızı kenevirden yapın haşarat gelmez” ifadelerini kullandı.