Adalet Bakanı Erdoğan'ı kopyaladı: Yargı rüştünü ispat etmiştir

Adalet Bakanı Erdoğan'ı kopyaladı: Yargı rüştünü ispat etmiştir

Adalet Bakanı Gül, 15 Temmuz'un 3. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, "Türk yargısı rüştünü ispat etmiştir" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, Türk yargısının 15 Temmuz’da demokrasi nöbetini adliyelerde başlattığını söyledi. Gül,  “Türk yargısına iftira atanları, Türk yargısını töhmet altında bırakanları da buradan şiddetli bir dille kınıyoruz. Türk yargısı rüştünü ispat etmiştir” dedi.

İleri Haber'in yaptığı habere göre Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevi'nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Demokrasi Zaferi, Türk Yargısı Demokrasinin Yanında" programına katıldı.

Gül, burada yaptığı konuşmada "Türk yargısı, adliye koridorlarında cuntacılara, darbecilere karşı gereken cezanın verilmesi için talimatlar vermiştir, demokrasi nöbetini adliye koridorlarında o gece başlatmıştır. Bundan dolayı da Türk yargısına milletimiz adına şükran borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Gül, ‘FETÖ'cüleri yargılayan bir yargıya kavuşmanın çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Bunu çekemeyenleri, Türk yargısına iftira atanları, Türk yargısını töhmet altında bırakanları da buradan şiddetli bir dille kınıyoruz. Türk yargısı rüştünü ispat etmiştir, kendi gelişimini daha da ileriye götürecek şekilde yoluna devam etmektedir” dedi.