Adalet Yürüyüşü'nün hiç yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı

Adalet Yürüyüşü'nün hiç yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a Adalet Yürüyüşü'nü başlattı. Kılıçdaroğlu, 14 Haziran'da aldığı kararla 15 Haziran'da Ankara Güvenpark'ta yürümeye başladı. 450 kilometrelik yolu milyonlarla 25 günde bitirdi. Adalet Yürüyüşü'nün bittiği Maltepe'de aynı gün (9 Temmuz) milyonlarla bu sefer de Adalet Mitingi yaptı. Meydanlardan milyonlar haykırdı 'hak, hukuk, adalet'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a yaptığı ve 25 gün süren 'Adalet Yürüyüşü'nden yeni görüntüler yayınlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a 25 günde yaptığı 'Adalet Yürüyüşü'nden hiç bilinmeyen görüntüler ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından adalet için yürüyeceğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, 15 Haziran 2017'de Ankara'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü' gerçekleştirmiş ve bu yürüyüş 25 gün sürmüştü. 

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

CHP liderinin 25 gün süren yürüyüşünden yeni görüntüler ortaya çıktı. FOX Haber'in yayınladığı görüntülerde Kılıçdaroğlu'nun akşam saatlerinde dinlenmeye çekildiği karavandan özel anlar yer alıyor.

Kılıçdaroğlu öncülüğünde 15 Haziran'da Ankara Güvenpark'tan başlayan "Adalet Yürüyüşü" İstanbul Maltepe'de 9 Temmuz'da düzenlenen Adalet Mitingi ile noktalandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, 450 kilometrelik yürüyüşün son etabını tek başına yürüdü.

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda, "adaletin, insan haysiyetine saygının ve toplumsal barışın temeli olduğu" inancıyla hazırladıklarını söylediği 10 maddelik Maltepe Adalet Çağrısı'nı okudu.

CHP lideri, "Fetullah Gülen Terör Örgütünün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı ve gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır" dedi. Kılıçdaroğlu'nun hem Adalet Yürüyüşü'ne hem de Adalet Mitingi'ne her kesimden milyonlar katıldı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında 10 maddelik bir adalet çağrısını da okudu:

1-)Fetullah Gülen Terör Örgütünün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı ve gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır.

2-)Sivil darbeye dönüşen OHAL derhal kaldırılmalı ve hukuk düzeni evrensel ilkelere uygun olarak yeniden tesis edilmelidir.

3-)Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanmalıdır. Adil yargılanma hakkı eksiksiz bir şekilde uygulanmalıdır.

4-)OHAL mağdurlarının yargıya erişim ve sosyal güvenlik haklarını kısıtlayan tüm uygulamalara hukuk devletinin gereği olarak son verilmelidir.

5-)Sırf Hükümete muhalif görüldüğü için bütün haklarından yoksun kılınan akademisyenler ve diğer kamu görevlileri görevlerine iade edilmelidir.

6-)Sadece mesleklerini yaptıkları için tutuklanan gazeteciler derhal serbest bırakılmalı, medya üzerindeki tüm baskılara son verilmelidir.

7-)OHAL koşullarında, serbest tartışmanın yapılamadığı bir ortamda ve üstelik "devletin bütün imkânları seferber edilerek" gerçekleştirilen Anayasa değişikliği gayrimeşrudur.

8-)Eğitimde laiklik ilkesinin aşındırılmasına son verilmeli ve toplumsal adaletsizliği yeniden üreten eğitim politikaları değiştirilmelidir.

9-)Toplumsal barışımızı bozan tüm antidemokratik uygulamalara eşit yurttaşlık temelinde son verilmelidir.

10-)Barışçıl ve uluslararası hukuka saygılı bir dış politikaya dönüş yapmalıdır. Türkiye yüzünü insan haklarına, hukuk devletine, adalete önem veren milletler ailesine çevirmelidir.