Adil Seçim Platformu’ndan 'seçim öncesi deneme yapmadık' açıklaması

Adil Seçim Platformu’ndan 'seçim öncesi deneme yapmadık' açıklaması

24 Haziran’daki seçimlerde sonuçların aktarılmasında yaşanan sorunlarla ilgili eleştirilen Adil Seçim Platformu’nun (ASP), seçime ilişkin yayınladığı kapsamlı raporunda “ASP uygulamasında seçim öncesinde deneme ve simülasyon çalışması gerçekleştirilmediğinden, olası aksaklıklar önceden telafi edilememiştir” denildi.

24 Haziran’daki seçimlerde sonuçların aktarılmasında yaşanan sorunlarla ilgili eleştirilen Adil Seçim Platformu’nun (ASP), seçime ilişkin yayınladığı kapsamlı raporunda “ASP uygulamasında seçim öncesinde deneme ve simülasyon çalışması gerçekleştirilmediğinden, olası aksaklıklar önceden telafi edilememiştir” dendi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteklediği Adil Seçim Platformu, 24 Haziran’daki seçimlere 415 bin sandık kurulu üyesi ve 295 bin müşahit görevlendirmesi yaptığını belirtmişti.

’24 Haziran Adil Bir Seçim Oldu mu?’ başlıklı bir rapor yayımlayan ASP, son olarak 24 Haziran’la ilgili seçmenlerin beklentisini karşılayamadıkları için özür açıklaması yapmıştı.

Seçim günü saat 17.55 itibariyle tutanak göndermeye başlandığı ve toplam 79 bin 914 tutanağın sisteme yüklendiği belirtilen raporda, tutanak göndermede sıkıntılar yaşandığı da aktarıldı.