'Adnan Oktar ve örgütünü 2016'ya kadar Fethullahçılar korudu'

'Adnan Oktar ve örgütünü 2016'ya kadar Fethullahçılar korudu'

Adnan Oktar ve örgütüne yönelik 1999 yılında düzenlenen operasyonun başında bulunan dönemin İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Adnan Oktar ve örgütü hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Saçan, Adnan Oktar ve örgütünü 2016 yılına kadar Fethullahçıların koruduğunu iddia etti. Saçan, Adnan Oktar ve örgütünün Celal Adan'ın ve Meral Akşener'in çocuklarına da operasyon yaptığını söyledi.

Barış CAN / YURT

Adnan Oktar ve örgütüne yönelik 1999 yılında düzenlenen operasyonun başında bulunan dönemin İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Adnan Oktar ve örgütün 2016 yılına kadar Fethullahçılar tarafından korunduğunu belirterek, "2016'dan; yani 15 Temmuz'dan sonraki süreçte de sıra ilk bunlara geldi" dedi. 

'KÜÇÜK AMA ETKİLİ BİR GRUP'

Adnan Oktar ve örgütünün kesinlikle FETÖ gibi düşünülmemesi gerektiğinin altını çizen Saçan, "Bunları FETÖ gibi düşünmeyin, bunlar bir darbe yapma, devlet içerisinde etkinleşme yerine dışardan baskı altına almaya çalışıyorlardı. Bunların devleti ele geçirecek bir güçleri yok. Küçük ama etkili bir grup. İsrail'deki o dincilerle bağlantıları var. Bunlar bir güç odağı olma derdindeydiler, bunun için de her şeyi yapıyorlardı. Bunlar perde arkasında kalıp, siyaseti yönetmeyi isteyen tipler. Bir dönem, Tansu Çiller'e destek vermişlerdir. Siyasilerle ilgili operasyonlar yapmışlardı. 1999 öncesi siyasilere iftiralar atmışlardı" dedi.

CELAL ADAN VE MERAL AKŞENER'İN OĞLUNA OPERASYON

1999'da ve öncesinde Adnan Oktar ve örgütünün siyasilere yaptığı operasyonların olduğunu söyleyen Saçan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın oğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in oğluna karşı operasyon yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:

Bunlar Celal Adan'ın oğluna karşı operasyon yaptılar. Meral Akşener'in oğluna da operasyon yaptılar. Mehmet Ağar ile cebelleştiler o zaman. Celal Adan'ın oğluna otel çıkışında silah filan çektiler. Akşener'e de o zamanlar iftiralar attılar. O dönem Doğru Yol Partisi İl Başkanlığı'nı ele geçirmeye çalışıyorlardı. 

FATİH ALTAYLI'NIN MONTAJ FOTOĞRAFLARI...

Adnan Oktar ve örgütünün medyada da operasyonlar yaptığını belirten Saçan, "Gazetecilere de operasyonlar yapmışlardı. Mesela Fatih Altaylı'ya yaptıkları var. Fatih Altaylı'nın montaj fotoğraflarını yayınlamışlardı. Bunlarda her türlü pislik var" ifadelerini kullandı. 

'ACUN FİLAN BUNLARIN TALEBELERİ'

"Medya ve siyaset dünyasından sizin zamanınızda Adnan Oktar'ın 'talebesi' olan isimler var mıydı?" sorusuna Saçan, "Benim bildiğim Acun filan bunların talebeleri..." diyerek cevap verdi.

'KASETE ÇEKİYORLAR...'

"Zenginlerin özellikle kız çocuklarına kancayı atıp, yakışıklı tiplerle yatırıp, kasete çekiyorlar. Ondan sonra zaten örgütün üyesiler" diyen Saçan, Cevat Babuna'nın da çocuğunu bu örgüte kaptırdığını belirterek, "Cevat Babuna, adam profesör, güçlü bir adam Allah rahmet eylesin... Ne yapacak silahı çekip üzerlerine gidecek hali yok ya... Bir yanda da çocukları onların elinde...  Adamın üzerine gitse belki çocuğunu kaybedecek. İnsanların kaos içerisine sokuyorlardı" dedi. 

Organize suç örgütlerinin taktiklerinin halka şirin gözükmek olduğunu belirten Saçan, Adnan Oktar ve örgütünün de bu taktiği kullandığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

'ADAM BAŞBAKANDI AMA ARKASINDA TÜM İTALYAN MAFYASI VARDI'

Taktikleri bu... Şirin gözükmek... Sedat Peker de 1999 depreminde aş evi kurdurup insanlara yemek dağıtıyordu. Bu organize suç örgütlerinin doğal gücüdür. Bir iyi yüzleri var, bir de geri planı var... Berlusconi  örneğinde olduğu gibi... Adam Başbakandı ama arkasında bütün İtalyan mafyası vardı.