AFAD'dan ilk açıklama: Binalara girmeyin!

AFAD'dan ilk açıklama: Binalara girmeyin!

Saat 14:00 sıralarında İstanbul genelinde hissedilen bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi'nin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladığı depremin ardından, bir de 4.4 büyüklüğünde artçı deprem hissedildi.

İstanbul'da saat 14:00 sıralarında şehir genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında gerçekleşen depremin büyüklüğünü ilk dakikalarda 5.7 olarak açıkladı. ​İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMAAVCILAR'DA 

Depremin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulundu. İmamoğlu, "Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 km derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil" dedi. 

İSTANBUL VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR HASAR İHBARI YAPILMADI
Depreme ilişkin olarak İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da "Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" bilgisi verildi.

'BİNALARA GİRMEYİN'​
AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, "Deprem Kuzey Anadolu fayında meydana geldi. 4.5-4.6 büyüklüğünde artçılar meydana gelebilir. Binalara girmeyin" diye konuştu.