Ahmet Hakan ile Fatih Altaylı arasında Demirtaş polemiği

Ahmet Hakan ile Fatih Altaylı arasında Demirtaş polemiği

Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun, Demirtaş'ın kitabından uyarlanan tiyatro oyununa gitmesinin yankıları sürüyor.

CHP Lideri'nin eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı'nın eşi Dilek İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun HDP'nin eski lideri Selahattin Demirtaş'ın kitabından uyarlanan tiyatro oyununa gitmesi sonrası başlayan tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Tiyatro oyununun akabinde, oyunu izlemeye gidenleri eleştiren Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan sert bir yanıt gelmişti. Hakan, yayımlanan yazısında Altaylı'ya yanıt verdi.

Ahmet Hakan, 13 Ocak'ta "Dilek, Selvi ve Canan hanımların Demirtaş'la dayanışma fotoğrafına dair" başlıklı yazısında eleştirilerde bulunmuştu. Bunun üzerine kendi köşesinden yanıt veren Fatih Altaylı, Hakan'nın yazısını 'CHP yönetimini ve İmamoğlu'nu 'terör bağlantılı' göstermekle' eleştirmişti.

ALTAYLI'DAN AHMET HAKAN'A ELEŞTİRİ

Altaylı, 7 Haziran 2013 seçimleri öncesi CNN Türk ekranlarında yayınlanan ve Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına Selahattin Demirtaş'ın konuk edilmesine atıfta bulunarak "İyi de sayın yazar, sen de aynı Demirtaş'la bağlama çalıp, türkü söylüyordun. Demirtaş o gün neyse bugün de o" diye yazdı.

AHMET HAKAN'DAN YANIT

Ahmet Hakan, yaşanan bu sözlü münakaşaya bugünkü köşesinde de yer verdi. Ahmet Hakan, "Demirtaş o gün Türkiyeli bir duruş sergiliyordu" dedi. Hakan, çözüm sürecini hatırlattı ve o dönemde silahların artık bırakılacağı umudunun doğduğunu belirtti.