Akit'ten Sivas Katliamı sanıklarına skandal övgü

Akit'ten Sivas Katliamı sanıklarına skandal övgü

Sivas Katliamı'nın 27. yıl dönümünde, Akit gazetesi yaptığı haberde katliam davası sanıklarından övgü ile bahsetti. Sanıkların, suçsuz olduklarının iddia edildiği haberde, katliam davası sanıkları için ''Sivas'ın yiğit evlatları'' ifadeleri kullanıldı.

Türkiye tarihinin gördüğü en karanlık günlerden biri olan Sivas Katliamı’nın 27. yıl dönümünde iktidara yakın Akit gazetesi, katliam sanıklarının suçsuz olduklarının iddia edildiği bir haber yayınladı. Haberde, katliam davası sanıklarından ''Sivas'ın yiğit evlatları'' diye bahsedildi.

Akit, Sivas Katliamı’nın yıl dönümünde yayınladığı Muhammed Uzun imzalı haberi “Provakatörler dışarda, mazlumlar hala içerde” başlığıyla sundu. Birinci sayfadaki haberde Sivas Katliamı Davası sanıkları için, “Suçsuz yere hapse atılan Sivas’ın yiğit evlatları” ifadeleri kullandı.

"Müslümanların üzerine yıkılan Sivas’taki Madımak provokasyonunun üzerinden tam 27 yıl geçti" yorumunun yapıldığı haberde, ''Kur’an’ın devri bitmiştir” diyerek İslam’a yönelik hakaret dolu sözler sarf eden Aziz Nesin’i protesto eden Sivas’ın yiğit evlatları ise ne yeniden yargılandı ne de otel yangınının gerçek failleri gün yüzüne çıkarıldı.'' denildi.