Akit yazarı, FETÖ kumpasını savunmaya devam etti: Madımak ve Başbağlar...

Akit yazarı, FETÖ kumpasını savunmaya devam etti: Madımak ve Başbağlar...

Yandaş Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Ergenekon kararının ardından dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen 235 sanıklı Ergenekon davasında mahkeme kararını açıkladı. FETÖ kumpası Ergenekon davasında, "Ergenekon örgütünü kurma", "Yönetme" suçundan tüm sanıklara beraat çıktı. Alparslan Arslan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, sanıklar Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır'a müebbet hapis cezası verildi.

Hükümet yakın Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Ergenekon kararının ardından dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

OdaTV'de yer alan habere göre Ali Karahasanoğlu, bugünkü “Ergenekon yok ise, Madımak’ı kim yaktı?” başlıklı yazısında, FETÖ’nün Ergenekon kumpasına destek verdi. Mahkemenin “Yok” dediği ve FETÖ’nün sahte belgelerle kurguladığı Ergenekon örgtünün varlığını savunan Karahasanoğlu, Madımak’ı ve Başbağlar’ı da sözde örgtünü yaptığını öne sürdü.

2 Temmuz 1993 'te, Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas'a giden aydın ve sanatçılar kaldıkları otelde gericiler tarafından yakıldı. Tarihe kara bir leke olarak geçen katliamın üzerinden 26 yıl geçti.

Ancak, Ali Karahasanoğlu, bu katliamı sözde Ergenekon örgütüne yıkmak istiyor.

“ERGENEKON YOK İMİŞ! KÜLAHIMA ANLATIN, SİZ ONU..”
Karahasanoğlu, bugünkü yazısında, “Önceki gün karar verildi.. ‘Ergenekon diye bir örgüt yok’ denildi.. Bize de sormak düştü.. Ergenekon yok ise.. Bu ülkede derin devlet yok ise.. 27 mayıs darbesini kim yaptı?” diye sordu.

“Ergenekon yok imiş! Külahıma anlatın, siz onu..” diyen Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

“12 Eylül darbesini kim yaptı? Haydi cezasını göze alıp, darbeyi yaptılar.. 2010 yılına kadar, darbeyi yapanları yargılamayanlar kimlerdi? (…)

Ergenekon yok ise.. Madımak’ın katilleri kimler? Madımak’ın katilleri, o olaya kadar, kendi halinde Sivas’ta esnaflık yapan insanlar mı? (…)

Madımak’ı ananlar.. Başbağlar’da ne olduğundan habersiz iseler.. Madımak’taki 35 canı kutsallaştırırken.. Başbağlar’daki 33 insan canını görmezden geliyorlarsa.. Tam da Ergenekon’un tezgahında iş kotarıyorlar demektir..”