AKM’de yıkım devam ediyor

AKM’de yıkım devam ediyor

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) geçtiğimiz Şubat ayında başlayan yıkım çalışmaları hızla sürüyor. Ön cephede bulunan camları sökülen binanın çatısında iş makineleri çalışıyor.

Daha önce cam ve çerçeveleri sökülen AKM’de dün sabah çatıya çıkarılan iş makinesiyle yıkım başlamıştı. Etrafı yüksek bir perde ile kapatılan AKM’de beton kırma makinesiyle çatıdaki yıkım çalışmaları devam ediyor.

AKM’de yıkım devam ediyor

Betonların kırılmasından sonra demirler kesilecek. Bina üstten aşağı doğru yıkılarak işlem tamamlanacak. Eski AKM’nin bitmesinin ardından yeni AKM’nin inşaatına başlanacak. Yeni AKM binasında, 2 bin 500 kişilik bir opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik konferans salonu, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, bir sergi salonu, bir kütüphane, 885 araçlık otopark bulunacak.

AKM’de yıkım devam ediyor

Yeni binanın en üst katında ise bir restoran yapılacağı öğrenildi. AKM’nin ise 2019’un ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. AKM’nin yeni binasının mimarlığını ise AKM’nin ilk binasının mimarı Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlu Murat Tabanlıoğlu.