AKP anket sonuçlarında çakıldı! İşte Erdoğan'a oy vermem diyenlerin oranı

AKP anket sonuçlarında çakıldı! İşte Erdoğan'a oy vermem diyenlerin oranı

Konda Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır'ın ardından CHP kaynaklarının açıkladığı anket sonuçlarında da AKP'nin büyük bir düşüşte olduğu öğrenildi. İşte anket sonuçlarına göre İYİ Parti, CHP, AKP ve MHP'de son durum...

Eski Bakan Faruk Çelik'in Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yüzde 40 önerisi kamuoyunda tepki oluştururken, konu AKP içerisinde de rahatsızlık yaratmıştı.

Tartışmanın ardından "Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 40'lara" düştü şeklinde yorumlar yapılırken, anket sonuçları da bunu destekler nitelikte.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AKP'nin çekirdek oyunun yüzde 30'a düştüğünü savunmuştu.

YÜZDE 49 "ERDOĞAN'A KESİNLİKLE OY VERMEM" DİYOR
Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre CHP’ye gelen anketler de bu tabloyu doğruluyor. CHP’nin bölge toplantılarında yöneticilerin partililerle paylaştığı araştırma sonucuna göre, “Bu pazar seçim olsa Erdoğan’a kesinlikle oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 49. “Erdoğan’a mutlaka oy veririm” diyenlerin oranı ise yüzde 31’e gerilemiş durumda. Kalan yüzde 20 ise “Kararsızım” diyor.

CHP tablonun artan ekonomi krizle birlikte iktidar açısından daha da endişe verici noktaya gideceğini değerlendiriyor, ne zaman olacağı öngörülmese de 2023 yılına kalmayacak bir erken seçimde Erdoğan’ın kesinlikle kazanamayacağı yorumları yapıyor. Yeni partilerin de özellikle AKP’nin çekirdek oylarını aşağı çekeceği hesapları yapılıyor.

İYİ PARTİ VE CHP'NİN OYLARI YÜKSELİYOR
Anket sonuçlarından gelen bilgilere göre ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle AKP ve MHP'nin oyu düştüğü belirtilirken, İYİ Parti ve CHP'nin oylarının yükseldiği ifade edildi. MHP'nin açıklamalarının kentsel kesimde karşılık bulmadığına dikkat çekilirken, milliyetçi oyları İYİ Parti'nin topladığına vurgu yapılıyor.