AKP Belediye Meclis Üyesi, köpeği defalarca ezerek öldürdü

AKP Belediye Meclis Üyesi, köpeği defalarca ezerek öldürdü

AKP Belediye Meclis Üyesi Ateş Akdere, yol kenarında bulunan köpeği defalarca kez ezerek öldürdü.

AKP Belediye Meclis Üyesi Ateş Akdere, yol kenarında bulunan köpeği defalarca kez ezerek öldürdü.

AKP Belediye Meclis Üyesi köpeği ezerek öldürdü. Edinilen bilgilere göre, olay 28 Eylül Cumartesi günü öğlen saatlerinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Muhittin Mahallesi Bağlariçi 1. Sokak üzerinde meydana geldi.

Odatv'den Hüreyra Oflaz'ın haberine göre çevredeki güvenlik kameralarında yansıyan görüntülerde AKP’li Çorlu Belediye Meclis Üyesi Ateş Akdere’nin kullandığı araç yol kenarında bulunan mahalle halkı tarafından çok sevilen ve isminin “Çilli” olduğu 4 yaşındaki köpeğin üzerinden defalarca ileri geri yaparak geçti.

Olayı fark eden çevredeki vatandaşlar Ateş Akdere’ye sert tepki gösterdi. Akdere ise köpeği görmediğini ve yanlışlıkla ezdiğini söyledi. Çevredeki vatandaşlar ve Akdere köpeği Çorlu’da bir veterinere götürdü. Burada muayene altına alınan köpeğin röntgeni çekildi ve vücudunda kırıklar tespitler edildi. Durumunun ağır olduğu için köpek ameliyat edilmek üzere İstanbul Empati Hastanesi’ne götürüldü.

Hastanede yapılan kontroller sonrasında yaşama ihtimali görülmeyen köpek yetkililer tarafından uyutuldu.

“VAHŞETİN KİMLİĞİ OLAMAZ”
Olay sırasında orada bulunan Orkun Ateş isimli hayvansever Odatv’ye konuştu.

Ateş, “Siyasi kimliği olduğu için sanki linç girişimine girmişiz gibi bir tepki oluşturdular. Ancak bu vahşetin kimliği olamaz. Kim olursa olsun bu vahşet bir suçtur ve gerekli cezaların verilmesi de o masum canların hakkıdır. Gerekli şikâyetleri Cimer ve Emniyet Müdürlüğüne yaptık” ifadelerine yer verdi.

“SUÇ DUYURUSU YAPILACAKTIR”
Yaşanan olay sonrasında Çorlu Doğa ve Hayvan Severler Derneği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dün Çorlu’da çok sevilen ve mahallede bakılan bu köpek Çorlu Belediyesi meclis üyesi Ateş Akdere tarafından videoda görüldüğü gibi göz göre göre ezilmiş ölmüştür. Yarın Dohas tarafından da suç duyurusu yapılacaktır. Siz de Cimer üzerinden suç duyurusu yaparak destek olabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.