AKP'de kavga bitmiyor: Bu adamı buraya taşıyanlar kusura bakmasınlar

AKP'de kavga bitmiyor: Bu adamı buraya taşıyanlar kusura bakmasınlar

Sık sık parti içerisinde aykırı çıkışlarıyla dikkat çeken AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na, AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner sert tepki gösterdi...

Sık sık parti içerisinde aykırı çıkışlarıyla dikkat çeken AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na, AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner sert tepki gösterdi.

Yeniakit.com.tr’ye konuşan Metiner, “Mustafa Yeneroğlu’nun tarzı ve tutumu asla parti aidiyeti ile bağdaşmıyor. Yeneroğlu ayrılmak için kendine başka libaslar giydirmesin ve partimizi de haksız yere suçlamaktan vazgeçsin” dedi.

“Tam bir CHP ağzıyla kendi partisini ve hükümetini eleştiren bir parti yetkilisi ilginç bir durum oluşturuyor” ifadelerini kullanan Metiner, “Eleştirilerine cevap vermeden önce şu hususun altını çizme gereği duyuyorum: Yeneroğlu’nu tekrar milletvekili listesine kim aldırdı? Ve MKYK üyeliğiyle kim taltif etti” diye sordu.

Metiner açıklamalarının devamında özetle şu ifadeleri kullandı:

- Yeneroğlu gibilerini bu makamlara taşıyanlar her kimse kusura bakmasınlar ya kimin kimin adamı olduğunu bilmiyorlar ya da... Neyse, yadaları sıralamanın artık vakti yok. Ama parti içinde bu tür adamları koruyup kollayanların artık seçimlerine itibar edilmemesi gerektiğine inanıyorum.

- Önce ‘partililik aidiyeti’ nedir onu öğrensin. Bu sözleriyle yaptığı şey partisine yönelik ağır bir suçlamadır. Partimizin özünden saptığı iddiası asla kabul edemeyeceğimiz bir suçlamadır. Yok böyle bir şey. Partimiz özünden sapmış olsaydı Yeneroğlu’ndan önce biz başkaldırırdık. Yeneroğlu ayrılmak için kendine başka libaslar giydirmesin ve partimizi de haksız yere suçlamaktan vazgeçsin. AK Parti’nin nerede hata yaptığını görmesi gerektiğini söylüyor. Katılıyorum. Yeneroğlu gibi arkadaşlarımızı tercih edip üst katlara taşıyanlar umarım ne büyük hata yaptıklarını görürler.

- Elbette AK Parti’mizin hataları var. Lakin bunu dillerine dolayan arkadaşlarımız nedense bir tek kendilerini hatasız görüyorlar. Hata mı görmek istiyorlar? Aynaya baksınlar, kendileriyle yüzleşsinler. Yaptıkları en büyük iki hatayı ben söyleyeyim: Birincisi, çıkıp bu şekilde partilerine karşı ‘yıkım ekibi’ olarak çalışmaları. İkincisi, partilerinin özünden koptuğuna inanıyorlarsa ayrılmamaları. Madem özünden kopan, hukuk üstünlüğünü yerle bir eden, hukukun dışına çıkan bir partin var o zaman sormazlar mı bunu diyene, sen hala niye ordasın? Sizi zorla tutan yok. Kapı orada. Parti yöneticisi sıfatıyla partinizi ve hükümetinizi kamuoyu karşısında bu şekilde suçlamak siyasi ahlakla bağdaşmadığı gibi böyle olduğuna inandığınız bir partide hala görev yapıyor olmanız da erdemli bir davranış sayılmaz.

- Yeneroğlu, CHP ağzıyla AK Parti’yi hedef alıyor. Bu nasıl bir mantıktır ya... Dindar bir siyasetçi nasıl böyle bir mantık üzerinden kendi partisini hedef tahtasına oturtur, kendi liderini acımasızca suçlar? Bu mantığın içine 28 Şubat’ı ekleseydi bari... Ne yani Türkiye’nin bir beka sorunu yok mu? FETÖ üzerinden Türkiye’ye yapılan operasyon ve 15 Temmuz darbe girişimi bir beka sorunumuz olduğuna yeter delil değil mi? Suriye’nin Kuzeyinde ABD’nin oluşturmak istediği ‘PKK devleti’ ülkemizin ciddi bir beka sorunuyla yüzyüze olduğunun ifadesi değil mi? Ülkemizin ekonomisine yapılan saldırılar, ekonomik tetikçilerin kirli operasyonları ne anlama geliyor? ‘Beka’ söylemini bu tür mukayeseler üzerinden itibarsızlaştırmaya çalışmak CHP ağzından öte bir anlama sahip. Bunun halihazırda AK Parti yöneticisi sıfatını taşıyan birinin ağzından yapılıyor olması, siyaseten operasyonel bir duruma işaret eder. Çok üzücü bir durum bu. Bazı arkadaşlarımızın bilerek veya bilmeyerek malum güçlerin operasyonunda bir aparata dönüşmüş olmaları ziyadesiyle üzücüdür.