AKP'den ihraç edilen başkan isyan etti: 'Dolandırıldım' diyen kişi yargıya değil Genel Merkeze gidiyor

AKP'den ihraç edilen başkan isyan etti: 'Dolandırıldım' diyen kişi yargıya değil Genel Merkeze gidiyor

AKP Genel Merkezine şikâyet üzerine hakkında partiden ihraç kararı alınan Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan, “Ortada bir yanlış anlama ve yargısız infaz var. Benim bir Allah’ın kuluyla akçeli işim olmadı” dedi.

Arap yatırımcı olduğunu iddia eden birinin, AKP Genel Merkezine şikâyeti üzerine hakkında partiden ihraç kararı alınan Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan, “Ortada bir yanlış anlama ve yargısız infaz var. Benim bir Allah’ın kuluyla akçeli işim olmadı” dedi.

Başkan Ahmet Meydan, Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’a konuştu.

“Ben şartlar ne olursa olsun partimin bir neferiyim” diyen Meydan, “Partimle hiçbir sorunum yok, olamaz. Kimseye kırgın da değilim. Gerçekler ve haklılığım kısa zamanda ortaya çıkacak ve bunu herkes görecek. Beldeme, bölgeme, halkımıza hizmet getirmekten başka birşey yapmadık. Eğer birinin “dolandırıldım” iddiası varsa nereye gider? soruyorum size. Yargıya gider, mahkemeye gider değil mi? Ortada bir yanlış anlama ve yargısız infaz var. Benim bir Allah’ın kuluyla akçeli işim olmadı.” dedi.

Ahmet Meydan, “Beldemize, bölgemize hatta ilimize turizm de büyük katkı sağlayacak bir projeyi, ‘Kum Plaj A Tipi Mesire Alanı’ projesine start verdik. Yatırımcı olduğunu iddia eden bir firma projeye talip oldu. Söz konusu alanı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 29 yıllığına belediyemize kiraladık. Yatırımcı firmayla, avan çalışması yapabilmeleri için firma ve belediye arasında ön sözleşme yaptık. Bütün olup bitenden Kaymakamlıktan Valiliğe kadar bütün kurumların haberi var, gerekli yazışmaları yaptık” dedi.

Meydan, “Olay tamamen yatırımcı olduğunu iddia eden kişinin iş ortaklarıyla yaşadığı problemle ilgili. Buradaki iş ortaklarıyla yaşadıkları anlaşmazlık üzerine yaptıkları yatırımı kurtarmak için siyasi baskıyla işi buraya getirdiler. İş ortakları belli, kimle iş yaptıkları, parayı kime verdikleri belli. Konunun benle ve belediyeyle hiçbir ilgisi yok” dedi.

Hakan Korkmaz‘ın, “AKP Yalova Milletvekili Fikri Demirel bu işin neresinde?” sorusu üzerine Başkan Ahmet Meydan şöyle konuştu:

“İl’imizin Ak Parti’li bir milletvekili var. Böyle büyük bir yatırımı Sayın Vekilimizden habersiz yaptık, yapıyoruz desem herhalde komik olur. Tabi ki her şey Milletvekilimizin kontrolünde ve bilgisi dahilinde yapıldı. Dediğim gibi ilgili bütün kurumlarla yazışmalar belgeler elimizde. Yatırımcı olduğunu iddia eden kişi “Dolandırıldım” diyor ama yargıya değil Genel Merkeze gidiyor. Partimde konuya hassas davranıyor. Takdir edersiniz ki bir çok şeyi de yüreğimize taş basıp söyleyemiyorum çünkü partime zarar verecek bir söz asla söylemem. Ama haklılığım ortaya çıksın diye bu olayla ilgili kendim, avukatım aracılığı ile Savcılığa suç duyurusu yapma kararı aldım. Yargı herşeyi ortaya çıkarsın. Çünkü bir oldu bittiyle, yargısız infazla karşı karşıya kalıp buna sesini çıkarmayacak bir adam değilim, şerefim, haysiyetim ve onurum buna müsaade etmez. Yatırımcı kaçmış gitmiş adam ortada yok. Birini yollamış Genel Merkeze ve siyasi baskıyla burada avan çalışması için yaptığı masrafları belediyeden tehditle almaya çalışıyor. Kimle iş yaptıysan git ondan al parasını. Böyle şey olur mu! Benim nasıl biri olduğumu ve nasıl bir hayat yaşadığımızı halkımız, köylümüz bilir. Çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Ortada bir yanlış anlama var bu yakında ortaya çıkacak. Ben görevimin başındayım.”