AKP'den jeotermale direnen köylülere baskı

AKP'den jeotermale direnen köylülere baskı

Aydın’ın Kuyucak ilçesi Değirmendere köyünde “Turcas Kuyucak Jeotermal” isimli şirketin açmak istediği jeotermal kuyusuna karşı köylüler direnişi sürdürürken, AKP’li Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün köylülerin direnişlerini kırmaya çalıştığı bildirildi.

Birgün'ün haberine göre, Şirket, polis ve jandarma koruması altında jeotermal kuyusu açma çalışmalarına devam ediyor. Değirmendere köylüleri ise evlerinin 35 metre yakınında bulunan zeytin bahçesine yapılmak istenen jeotermal kuyusuna karşı gece gündüz alanda nöbet tutmayı sürdürüyor. Geçen Perşembe günü Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen raporda, şirketin zeytin ağaçlarına asit dökerek kuruttuğu tespit edilmişti.

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün, nöbet tutan köylülere, “Siz burada boşuna nöbet tutmayın. Şirket izinleri, belgeleri almış. Onlar haklı. Ne yaparsanız yapın burada bu çalışma yapılacak” dediği bildirildi.

Değirmendere köylüleri ise “Şirketin makineleri alana girmesin diye yolu kapattık. Anca şirketin yeni bir yol açmak için mahkemeye başvuru yaptığını öğrendik. Elimizden geldiğince burada nöbet tutmaya devam edeceğiz. Dava da açacağız” dedi.