AKP'li 'acemi' belediye başkanının 'son numarası'

AKP'li 'acemi' belediye başkanının 'son numarası'

İstanbul Esenyurt’un AKP’li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun partisi tarafından istifa ettirilmesinden sonra belediye başkanlığına getirilen Ali Murat Alatepe'nin pazartesi günü yapılan Meclis Toplantısı'ndaki hataları olay oldu. CHP Meclis Üyesi Mimar Atakan Çiftçi'nin tespiti ile Alatepe'nin yaptığı acemilikler gözler önüne serildi.

Barış CAN / YURT

Esenyurt Belediyesi Eylül Ay’ı Toplantılarının ilk birleşimi 03 Eylül 2018 Pazartesi günü Saat 15.00’da Esenyurt Belediyesi Zafer Mahallesi Doğan Araslı Bulvarı 79.Sokak Esenyurt adresindeki Belediye Hizmet Binası 3.katta bulunan Meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantıyı AKP'li Başkanı Ali Murat Alatepe yönetti. Alatepe, yönettiği toplantıda peş peşe hatalar yaptı.

Alatepe'nin yaptığı hatalar CHP Meclis Üyesi mimar Atakan Çiftçi'nin dikkatinden kaçmadı. Çiftçi, pazartesi günkü toplantıda Alatepe'nin bir sonraki toplantının gününü ve saatini açıklamasını gerektiğini, ama yapmadığını söyledi. Çiftçi, "bir önceki Meclis Toplantısı'nın da kararlarının oylanması gerekiyordu onu da gerçekleştirmedi. Meclis üyelerine gönderilen tutanaklarda sanki söylenmiş gibi işlem yapılmış" dedi.

Yasal olarak 6 Eylül Perşembe günü saat 15:00'da gerçekleşecek Meclis toplantısının yapılmaması gerektiğinin özellikle altını çizen Çiftçi, "Suç işliyor, söylemediği, ses kayıtlarında olmayan hiçbir şey tutanaklara geçemez" dedi. Bundan sonra ne yapılması gerektiğini de açıklayan Çiftçi, "Bu hatayı düzeltmek için bütün meclis üyelerine tedbirli, elden tebligat yapılmalı. Bu şartlarda toplantı 3 gün sonra yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Çiftçi YURT'a yaptığı açıklamada şu soruları sordu:

*En ufak bir detayda bile evrakta sahtecilik yapan kişi kim bilir 1 milyar yıllık bütçede neler yapmaz?

*Esenyurt Belediye Meclisi'ni yönetemeyen,  evrak üzerinde sahtekarlık yapan belediye başkanı Esenyurt'un sorunlarını nasıl çözecek?

*Bu olayda bile oynama yaptıysa kim bilir daha hangi kararlarda, Esenyurt halkını ve kamuoyu ilgilendiren kararlarda, Meclis ve encümen kararlarında oynama yapılıyor?

*Daha Belediye Meclisini yönetemeyen adam bir milyonluk Esenyurt'u nasıl yönetecek?

*Bunları yapan imar planlarında, büyük ihalelerde nelerle oynar?

'ESENYURT'U KAYBEDERSEK, MEKKE'Yİ, KUDÜS'Ü, İSLAMI KAYBEDERİZ'

Alatepe, belediye başkanı olduktan sonra kantarın ayarını kaçırmış, “Esenyurt’un hiçbirimize ihtiyacı yok ama Tayyip Erdoğan’a ihtiyacı var. Niye var? Burayı kaybedersek Kudüs’ü kaybederiz hiçbir yeri kaybetmeyiz, İslam’ı kaybederiz, Mekke’yi kaybederiz” ifadelerini kullanmıştı. Başta AKP'li seçmen olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekmişti.

İşte Esenyurt Belediyesi'nin gönderdiği o tutanaklar:

CHP'li Meclis Üyesi Atakan Çiftçi bu sabah saaatlerinde Esenyurt Belediyesi Yazıişleri Müdürlüğü'ne dilekçe vererek şu şikayet ve taleplerde bulundu: