'AKP'li o belediye başkanının dokulmazlığı mı var, yoksa birileri ile ortaklığı mı?'

'AKP'li o belediye başkanının dokulmazlığı mı var, yoksa birileri ile ortaklığı mı?'

CHP'li Çetin Çapan; CHP'li belediyelere soruşturma için müfettiş yollayan İçişleri Bakanlığı’nı, imara aykırı uygulamalar nedeniyle şikayetlerin tavan yaptığı Esenyurt Belediyesi'nde de inceleme başlatmaya çağırdı.

CHP'li Çetin Çapan Esenyurt'ta yaşanan imar skandallarına ve ihanetlere dikkat çekti. Esenyurt'ta "bazılarına yargının işlemediğini" belirten Çapan, "Esenyurt'ta yargı bunlara işlemiyor. İstanbul'un ilçelerinde normal emsal 2'dir. Ana harterlerde 2.5, yada 3'tür. AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun ise bazı projelerde 11 emsal, 9 emsal kullandırdığını açık açık görüyoruz. Bu arkadaş 5 emsalden aşağı hiç kullanmadı. Bir tane savcı soruşturmadı, belediyeye de bir tane müfettişin yolu hiç düşmedi. 35 bin insanı mağdur etti, bol ve geniş imar izinleri verdi. Bu zatın birileri ile ortaklığı mı var, dokunulmazlığı mı var da kimse dokunamıyor" ifadelerini kullandı.

'GÖREVDEN ALINMASIN DİREKT YARGIYA TESLİM EDİLSİN'

"Yaptığı işlerin birçoğu Türkiye Cumhuriyeti İmar Mezuatına uygun değil. Bunları nasıl yaptı, buna neden soru sormazlar, soramazlar bilmiyorum" diyen Çapan, "bunlar kendi belediye başkanlarını görevden alıyorlar. Ancak Necmi Kadığlu gibileri direkt yargıya teslim edilmeli. Görevden alıp, köşeye koyma işi olur mu? Bu kadar hesabı kim verecek? Esenyurt'ta yaşayan bu kadar insanın hakkını, bu kentin rantını 8-10 müteaahite peşkeş çeken bir adamın görevden alınıp bırakılması taraftarı değilim. Bu adam kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin yargısına teslim edilmelidir" dedi. 

İçişleri Bakanlığı'nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi görevden almasını da değerlendiren Çapan, "Bizler yargıya güvenen insanlarız. Biz kendimizi yargıya teslim etmekten çekinmeyen insanlarız. Suç işleyenler yargıdan korkar, kaygı duyar... Bizim bir korkumuz yok" şeklinde konuştu.

Çapan, Battal İlgezdi için, "binlerce yurttaşın oyunu alıp nasıl belediye başkanlığı yapıyorsa; Türkiye Cumhuriyeti'nin savcısına da, inceleyen mühendisine de, "yargılama aşaması olursa" -ki olacağını düşünmüyorum- mahkemesine de, hakimine de cevabını verir, hesabını verir. Temiz ise, temiz olarak görevini yapar, değilse de suçlarının cezasını çeker. Ama bu sadece CHP'li belediyelere işliyor, diğerlerine işlemiyor. Esenyurt Belediyesi'nde Necmi Kadığlu'na soru dahi sorulmadı. Birgün bir müfettişin geldiği duyulmuş şey değil" ifadelerini kullandı. 

"Bir belediye başkanının karnesi şudur; kullandığı bütçenin yüzde 90'ı yatırım harcamasıysa, yüzde 10'u cari harcamaysa başarılı ve namuslu adamdır" ifadelerini kullanan Çapan, "parklarının güvenlikli olduğu, dünya standartlarına uygun sınıf mevcutlarını oturtan, hastanesinde sıra beklenmeyen, trafik problemi olmayan belediye başarılıdır" dedi.

'ALLAH GÜRBÜZ ÇAPAN'DAN RAZI OLSUN' 

Çapan, Esenyurt kurucu belediye başkanı olan abisi Gürbüz Çapan için 'Allah Razı olsun' diyerek şöyle devam etti:

Esenyurt kör sokağa dönüştü. Hangi sokağa girsen canını kurtarmak için binbir çile çekiyorsun. Allah'tan Gürbüz Çapan bu kenti planlarken hiç çıkmaz sokak planlamamış. Allah Gürbüz Çapan'dan razı olsun.

'BU NASIL ADALET?'

Gürbüz Çapan'ın yargılandığı bir bina var. 2 katlı sportiv denen binadan Gürbüz Çapan yargılandı fazla imar vermişsin diye, arkası ise komple Necmi Kadıoğlu'nun eseri ancak ona bir soru dahi soran yok. Bu nasıl adalet?